Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Żłobek / przedszkole

Data utworzenia : 2014-02-13 07:50 | Ostatni komentarz 2021-10-14 21:43

Proud Mommy

4625 Odsłony
31 Komentarze

Drogie Mamy, czym kierujecie się przy wyborze żłobka/przedszkola?

2021-10-14 21:43

U mnie żłobek prywatny to koszt ok 900 zł z wyżywieniem. Kupa kasy. Ja na szczęście temat żłobka odpuszczam bo dogadałam się z szefową że będę mogła pracować po części zdalnie. Do tego mój mąż pracuje na zmiany więc będziemy to jakoś tak układać żebym od czasu do czasu mogła jeździć do biura pracować stacjonarnie. Ale wiem że nie każdy może sobie na to pozwolić a koszt prywatnego żłobka to jakoś kosmos. Opiekunka na parę godzin to też nie będzie mały koszt bo myślę że nikt za 10 zł na godzinę to nawet nie przyjdzie. 

2021-10-14 11:01

Dokładnie , zawsze jest możliwość rezygnacji a przynajmiej ma się gwarnacje że miejsce jest zarezerwowane. 

2021-10-13 20:20

Monia ja też nie wiem jak się potoczy dalej czy będę z małą w domu czy wrócę do pracy, ale zawsze można zrezygnować z miejsca, bo jest lista rezerwowa więc ktoś inny skorzysta. 

2021-10-13 18:32

Jak się dzuecko urodzi hmm. 

Ale możesz nie wiedzieć czy dziecko. Pójdzie odrazu do żłobka czy może zostaniesz w domu i będziesz pilnować dziecka. 

Ja do tej pory nie wiem a został mi czas do marca 

2021-10-12 19:09

Też słyszałam ze najlepiej dużo wcześniej się zapisać, jak tylko dziecko się urodzi, bo potem nic z tego może nie wyjść. I jak sie chce kontretny żłobek prywatny to tak samo bo szybko braknie miejsc a potem się okazuje ze trzeba niewiadomo gdzie dziecko wozić a jednak fajnie ogarnąć sobie po drodze do pracy gdzieś albo blisko domu.. 

2021-10-11 21:08

Monia ja już zaklepałam miejsce w żłobku na następny rok. Żłobek jest państwowy, płaci się za wyżywienie, ale ciężko się tam dostać i trzeba z takim wyprzedzeniem składać papiery. 

2021-10-11 16:13

Xxyyzz, 400 zł to ktoś napisał w 2014 roku że po tyle były to całkiem możliwe :) 

2021-10-11 14:41

Ja sobie też Wogole tego nie wyobrażam. 

Dla osób zarabiających dużo to nic wielkiego że odejdzie im tysiąc ake dla osób które zarabiają mniej lub mało to już jednak jest triche wydatek. 

Myślicie ze wynajęcie opiekunki na pare glh wyjdzie drożej niż pobyt w zbobku prywatnym? 

Ja jeszcze mam triche nad tym aby porozmyślać ale muszę się niedługo przygotować do tego aby zacząć coś szukać na przyszłość dla mojej córeczki