Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Imię/znak zodiaku a charakter człowieka

Data utworzenia : 2014-02-11 19:40 | Ostatni komentarz 2022-01-22 22:24

kusia_ss

4741 Odsłony
26 Komentarze

Spotkałyście się kiedyś z twierdzeniem, że imię albo znak zodiaku mogą mieć wpływ na osobowość człowieka? Czy zgadzacie się z tym, że osoby noszące dane imię posiadają wspólny zestaw cech typowy dla danego imienia? Albo że osoby urodzone pod konkretnym znakiem zodiaku (bez względu na płeć) cechują się pewnymi charakterystycznymi predyspozycjami i zachowują się w określony sposób? Praktycznie każdy kogo znam twierdzi, że wszystkie Kaśki (tak mam na imię) są wredne i pyskate. Nie sposób się z tym nie zgodzić :D Jestem zodiakalna panna i pamiętam swoją rozmowę o pracę w firmie, w które obecnie pracuję. Prezes zapytał o mój znak zodiaku. Powiedziałam, że jestem panną. A on na to, że nadaję się do pracy biurowej bo panny są poukładane, systematyczne i punktualne. Od razu mówię, że nie wierzę w astrologię, numerologię i inne takie. Osobiście uważam, że ani imię ani znak zodiaku nie mają wpływu na to jacy jesteśmy. Niemniej jednak czasami wydaje mi się, że jest w tym ziarnko prawdy ;)

2014-02-11 21:37

Podobnie jak Ty nie wierzę w coś takiego, aczkolwiek jakieś ziarenko prawdy może i w tym jest. Albo raczej w przypadku niektórych osób się to zgadza przynajmniej częściowo. A u innych już nie. Znam takie osoby, które są przeciwieństwem tego co numerologia twierdzi na ich temat. Mam siostrę Kaśkę i bywa pyskata ale nie wredna. No i obrażalska. A inne Kaśki jakie znam, no cóż większość także jest miła i sympatyczna. Opis mojego imienia wg horoskopy nie pokrywa się w dużej mierze z moim charakterem, zaś wg numerologii strzelec nie dogada się z wagą. A ja mam męża spod znaku wagi i jakoś się dogadujemy jednak.

2014-02-11 21:18

ja też myślę że coś w tym jest, najlepiej dogaduję się z osobami które są z tego samego znaku zodiaku albo przynajmniej ich żywiołem jest również ogień - czyli strzelce, lwy i barany ;) ta siła przyciągania sprawiła że mój narzeczony jest również strzelcem , fart sprawił że synek również :D nie wiem o co w tym chodzi, ale jeśli ktoś mnie drażni i nie mogę się z nim za żadne skarby dogadać to zazwyczaj pytam go o znak zodiaku i wtedy okazuje się że jest rybą albo rakiem, ew. skorpionem , które to doprowadzają mnie do szału bo nadają na zupełnie innych falach ;)