Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Imię/znak zodiaku a charakter człowieka

Data utworzenia : 2014-02-11 19:40 | Ostatni komentarz 2022-01-22 22:24

kusia_ss

4740 Odsłony
26 Komentarze

Spotkałyście się kiedyś z twierdzeniem, że imię albo znak zodiaku mogą mieć wpływ na osobowość człowieka? Czy zgadzacie się z tym, że osoby noszące dane imię posiadają wspólny zestaw cech typowy dla danego imienia? Albo że osoby urodzone pod konkretnym znakiem zodiaku (bez względu na płeć) cechują się pewnymi charakterystycznymi predyspozycjami i zachowują się w określony sposób? Praktycznie każdy kogo znam twierdzi, że wszystkie Kaśki (tak mam na imię) są wredne i pyskate. Nie sposób się z tym nie zgodzić :D Jestem zodiakalna panna i pamiętam swoją rozmowę o pracę w firmie, w które obecnie pracuję. Prezes zapytał o mój znak zodiaku. Powiedziałam, że jestem panną. A on na to, że nadaję się do pracy biurowej bo panny są poukładane, systematyczne i punktualne. Od razu mówię, że nie wierzę w astrologię, numerologię i inne takie. Osobiście uważam, że ani imię ani znak zodiaku nie mają wpływu na to jacy jesteśmy. Niemniej jednak czasami wydaje mi się, że jest w tym ziarnko prawdy ;)

2022-01-22 22:24

Nie wierze ze to ma jakikolwiek wpływ 

2022-01-22 22:22

Niektórzy uważają ze to ma znaczenie i czytają horoskopy. Ja jednak nie wierzę w takie rzeczy i tefo nie czytam oraz nie porównuję się do tych opisów 

2022-01-21 21:46

Też sądzę że ani imię ani znak zodiaku nie mają wpływu na to jacy jesteśmy 

2014-03-26 13:47

jeju troszkę ciążę trzeba sobie ubarwić ;p to tak samo jak z wróżbami andrzejkowymi ;p

2014-03-26 13:37

Nie powiem, sprawdziłam co znaczą imiona córek. Jedno jest z greki, drugie z łaciny i sprawdziłam tłumaczenia tak z czystej ciekawości. Ale żeby przywiązywać do tego jakaś wielką wagę...

2014-03-26 12:12

Silje, dokładnie Tobiaszek :) zobaczymy jaki będzie miał charakterek

2014-03-26 11:09

Imię wybrałam spontanicznie wracając z usg na którym dowiedzieliśmy się o płci. I o zmianie raczej nie było mowy bo od razu spodobało się mężowi. Jednak czekając na poród sprawdziłam sobie znaczenie imienia i bardzo mi odpowiadało. Zwłaszcza, że imię oznacza "dar od Boga " czyli po naszych przejściach jak najbardziej. Myślę, że wielu rodziców jest ciekawych charakterystyki :) a nuż się sprawdzi albo lepiej nie ;) Szymon podobał mi się przez chwilę ale znam kilku Szymonów i nie darzę ich sympatią więc imię mi obrzydło. Charakterystyka z netu tylko mnie utwierdziła :) A co do opierania się na jakichś kryteriach to zależało mi na imieniu zwyczajnym ( Ronaldy, Kewiny i inne odpadają niestety w moim przypadku ) i biblijnym. I takie też wybrałam.

2014-03-26 10:57

Marta1984, chyba żartujesz że wybrałaś imię w oparciu o takie rzeczy?