Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Ocena pracy szpitali i personelu

Data utworzenia : 2014-01-30 19:44 | Ostatni komentarz 2022-10-13 13:01

konto usunięte

2767 Odsłony
13 Komentarze

Ostatnio głośno jest o pracy naszych szpitali i złego traktowania pacjentów. A Wy macie jakieś wspomnienia odnośnie złego traktowania w szpitalu. Zwykłego olewania pacjenta itp.?

2014-03-25 10:33

Ja z lekarzy jestem bardzo zadowolona, chociaż tak źle o nich się mówi w tv, dbali o mnie bardzo, często sprawdzali jak się czuję i nie bagatelizowali żadnego mojego "panie doktorze żle się czuje" i od razu wszystkie badania robili usg, ktg itd, a leżałam aż 2 tygodnie na patologii. Na patologii też były przemiłe panie pielęgniarki. Niestety tylko tam jak trafiłam na porodówkę i później już na sale poporodową ech szkoda mówić o położnych, jakby było to moje pierwsze dziecko to chyba bym siedziała i płakała zero pomocy, zero jakiegoś miłego uśmiechu czy nawet gestu . Według nich nie należało mi się znieczulenie, ani przeciwbólowe bo one nie wiedzą jakie mogą podać. Na prośbę o butelkę dla małego tez usłyszałam przeciez Pani ma duże piersi więc po co butelka:/ a że pokarmu nie miałam po cc to już ich nie obchodziło. Także położne są przeze mne oceniane źle, ale lekarze ze szpitala bardzo dobrze.

2014-03-25 09:43

Dziś mija 5 tygodni jak urodziłam moje bliźniaczki w jednej klinice w Poznaniu. Jestem zadowolona z lekarzy i personelu zarówno na oddziale ginekologicznym, porodówce i później położnictwie. Czułam się komfortowo i wiedziałam, że mogę liczyć na pomoc w każdej chwili. Jestem również zadowolona z opieki nad dzieckiem na oddziale neonatologii.

2014-03-25 09:05

W 9 tc trafiłam do szpitala z powodu krwawienia. Oczywiście przygotowana byłam na długie oczekiwanie na przyjęcie, ale zmroziła mnie niekompetencja lekarki, która nie potrafiła zrobić usg- bolało, 3 razy podawała mi inne wymiary dziecka, a na pytanie moje co to za długi cień koło pupy małego, powiedziała,że nie wie, że może nóżka, a przecież płód w tym wieku ciążowym nie ma nóżek rozłożonych, tylko "ściśnięte do ciałka"... Położne były miłe do momentu gdy nie dostałam wypisu, później jak poszłam na oddział się coś spytać to juz były strasznie nadąsane..

2014-01-30 21:04

Mnie źle nie traktowano w szpitalu. Byłam zadowolona z personeli i opieki.

2014-01-30 20:54

W Klinice w której będę rodzić byłam dwa razy na badaniach kontrolnych i spotkałam się z bardzo miłym personelem, kobietki uśmiechnięte, pomocne i do pożartowania :) Z tego zresztą ten poznański szpital słynie. Z kolei jest w Poznaniu również szpital który ma najlepszą aparaturę pod względem ratowania życia maluszka i dlatego również jest oblegany, ale szczerze powiem, że z opinii naprawdę kilkunastu wręcz osób wiem, że opieka jest tam masakryczna ! Totalny olew na pacjentkę, personel gburowaty i na wszystko Panie odpowiadają jakby za karę siedziały tam ... Oczywiście zdarzą się też takie przystępne, ale naprawdę trzema mieć szczęście ... Uwierzcie, że taka pomoc po porodzie ze strony personelu jest bardzo ważna dlatego warto dowiedzieć się jaką ma szpital opinię pod tym względem :)