Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1580 Wątki)

Najlepsza firma z jedzeniem

Data utworzenia : 2013-09-19 16:13 | Ostatni komentarz 2015-02-28 21:13

Kaajkaa

6601 Odsłony
30 Komentarze

Hej :) tak sie zastanawiam... od zawsze kupuje dania bobovity i mleko bebiko - czemu ? jakos tak wyszło... ale ostatnio kupiłam gerbera deserki bo okazały sie duzo tansze. jakie sa wasze spostrzezenia ? jaka firma jest najlepsza pod wzgledem cenowym i czy idzie w parze z jakoscia potraw ? :)

2013-09-20 16:49

Co do zupek to się nie wypowiem bo kupuję sporadycznie na wyjazdy ,tak to gotuję sama.Natomiast kupuję deserki,którymi polewam kaszkę lub daję osobno.Wcześniej przy pierwszej zazwyczaj to były z Bobovity czasami Gerber.Z początku Emi również je jadła,ale od jakiegoś czasu wcina deserki Babydream i mogę powiedzieć,że jej smakują.Jak pisze na opakowaniu sa bio,mają ten sam znaczek co dania Hipp.Cenowo wychodzą bardzo dobrze bo 3,5 za duży słoiczek a często sa w promocji 3+1 gratis.

2013-09-20 16:33

Dom,iniko to tak jak u mnie :) Trochę dłużej niż do roku podawałam słoiczki, a od miesiąca gotuję małemu sama. Z deserków już zrezygnowałam zupełnie bo mają bardzo luźną konsystencję, wolę podać jakiś owoc. W szafce stoi kilka słoików na wszelki wypadek. Dzisiaj z takiego skorzystałam :) B.kruszko też kupowałam Babydream ale bardzo późno je odkryłam. Sporo bym zaoszczędziła. Czytałam w necie, że produkuje je Hipp i faktycznie wiele smaków się pokrywa w jednych i drugich słoiczkach. Tak więc kupuj śmiało :) M.Rudnik wiem, że tak nie wolno robić ale ja jak mi został deserek to odkładałam na następny dzień M.Rudnik nic się nie martw! Jeszcze 2, 3 miesiące temu martwiłam się, że moje dziecko nie gryzie, ma odruch wymiotny na wszystko co nie jest papką. Roczne dziecko jadło słoiki dla 7 miesięcznych. I naprawdę nagle coś zaskoczyło. Próbowałam co tydzień podać mu coś innego - banana, chlebek, malinkę. Sama jestem zaskoczona bo już miałam iść z synem do lekarza. Od wczoraj Mateusz je chleb z szynką z kurczaka :) A jeszcze tydzień temu nie było to możliwe. Tak więc cierpliwości, nic się nie martw, próbuj co jakiś czas podać synkowi coś bardziej odpowiedniego dla dzieci w jego wieku. Tylko nie zmuszaj, wszystko musi być na luzie, jak nie to nie i trudno. Trzymam kciuki!

2013-09-20 14:15

Ja pewnie jak nie jedna mama kupuję produkty różnych firm, kupowałam słoiczki HIPP, BoboVita, Gerber w zależności od tego jakie danie podpasowywało mojemu synkowi. Z tego co się kiedyś dowiedziałam HIPP ma w składzie sól/cukier więc często bardziej smakuje maluchom (ale wszystko w obowiązujących normach - podobno). Do roku posiłkowałam się na słoiczkach (zwłaszcza obiadkach), teraz synek ma 14 miesięcy i często sama mu gotuję ale w szufladzie mam awaryjny słoiczek z obiadkiem.

2013-09-20 13:42

Ja małemu zawsze kupowałam obiadki HIPP , miałam najwieksze zaufanie ale niestety mały nie chciał jesc i za każdym razem połowe wywalalam a sa bardzo drogie ;/ kupiłam bobovity po 5 msc bo dla staszych nie chce jesc i wcinał aż sobie pomrukiwał :) Marta ja o Gerberze również słyszałam , że zamiast dobrze dobranego - sprawdzonego mieska dodawali MOM`y ;/ głośno było bardzoo . Z tymi obiadkami mam problem od poczatku ... Kacper woli kaszki - deserki ( wszystkie chetnie je) i mleczko .. a obiady to normalnie dramat , czasami musze go oszukiwac zeby chociaz kilka łyzeczek zjadl . raz na jakis czas wlasnie cały z checia zje ale to zdecydowanie za malo , ma 8 msc i juz powinien wiecej witamin jesc a jestesmy na etapie 5 msc dziecka doslownie ;x Jesli ktos nie sugeruje sie cena to polecam HIPP ( deserki kupujemy malemu ) no i oczywiscie jesli dzidzia zjada cały a nie tak jak moj maly pluje . Wiadomo ze mniej ściska w gardle jak sie wywala sloik za 3-4 zł a nie za 6-7 :) a jesli nie to bobovita a nawet powiem wam szczerze ze ostatnio mały dostał babydream deser z jakimś zbożem i jadł chetnie , obiadek miał tez z tego co pamietam raz ale zwykla zupe i tez zjadł dosc duzo a ceena ciekawa :)

2013-09-19 20:28

Ja kupuje co mi wpadnie w ręce szukam promocji w rossmannie można kupić też w dobrej cenie babydream też smakują dla mojej córeczki

2013-09-19 18:12

Wiesz Kaja Hipp jest najdroższy więc odpada. Zaczynałam od Bobovity ale raz kupiłam Gerbera i zaczęłam mieszać. Raz to raz to. Potem już było tak, że jednej i drugiej firmy mieliśmy ulubione smaki i nich się trzymaliśmy. Największe zaufanie mam jednak do Bobovity. Jedzenie ma dobry skład, bez soli, jest wybór deserków i kasz bez dodatku cukru. Od Bobovity po zarejestrowaniu w ich serwisie dostaliśmy fajny poradnik żywieniowy i darmowe słoiczki do wypróbowania. Przyznam, że poradnik bardzo mi pomógł- jest to fajny gest w stronę niedoświadczonych mam. Gerbera kupowałam zdecydowanie mniej, podobno można było znaleźć szkło w ich słoiczkach. Jaka jest prawda nie wiem.