Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Impreza na roczek

Data utworzenia : 2019-03-07 12:49 | Ostatni komentarz 2019-03-11 20:31

AgataS1990

1420 Odsłony
28 Komentarze

Witajcie, W tym miesiącu moja córeczka kończy roczek i zastanawiam się nad tym jak przygotować te pierwsze urodziny :-) Jak to było u Was? Impreza w domu czy raczej poza domem? Zapraszałyście dużo osób? Czy raczej najbliższą rodzinę? Jakie menu?

2019-03-07 14:50

Dokładnie tak, urządzając przyjęcie w domu też może być fajnie i kolorowo. Warto wybrać jakiś motyw przewodni, np ulubiona postać z bajki dziecka. Wystarczy trochę balonów, serwetki też z tym motywem (można też pójść w jednorazowe talerzyki, są kolorowe, bajkowe i nie ma później zmywania), ew jakiś większy napis typu: ... (imię) ma już roczek (jest tego sporo na allegro i na ali. Fajnie jak tort też nawiązuje do tematu danej bajki (np. myszka miki).

2019-03-07 14:07

Ja również podpinam się pod pytanie, bo czas leci szybko a niebawem i mnie czeka zorganizowanie przyjęcia urodzinowego na roczek :) Jedynie pamiętam u mojej siostrzenicy 5 lat temu, że przyjęcie było w domu z najbliższą rodziną. Były piękne kolorowe ozdoby na ścianach, suficie, stole i firankach :) A w menu znalazła się sałatka owocowa i muffinki ciekawie ozdobione z motywem myszki minnie. :) Świetnie to wyglądało. A co do reszty właśnie już sama nie pamiętam :D

2019-03-07 13:49

U nas roczek był w domu, ale mamy dość dużo miejsca, gości też było sporo, niby tylko najbliższa rodzina, rodzice (czyli dziadkowie), rodzeństwo ze swoimi rodzinami więc dzieci też trochę było, także był osobny kącik dla nich, a w nim zabawki, basenik z piłeczkami itp. Gdyby było lato to pewnie wszystko lub przynajmniej część przeniosłaby się na zewnątrz. był zamówiony piękny i smaczny tort. Resztę przygotowaliśmy sami. Dobry lokal to chyba trzeba z większym wyprzedzeniem rezerwować. Zależy ile gości chcecie mieć. Czy tylko dziadków i chrzestnych, czy więcej osób z najbliższej rodziny, ile dzieci i w jakim wieku będzie, itp. U nas zarówno my jak i goście byliśmy bardzo zadowoleni.

2019-03-07 12:59

Chętnie poczytam syn kończy rok w czerwcu i zastanawiam się czy robić ur w domu z teściami i chrzestnymi czy w lokalu z dodatkowo zaproszonymi znajomymi z rówieśnikami synka.Kwestia gotowania i przygotowania dan tu wchodzi.U Nas mc ciepły tylko że raczej u teściów bym nie chciała robić w ogrodzie bo nie chce aby teściowa gotowała i się męczyła a pogoda też różnie.