Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Impreza na roczek

Data utworzenia : 2019-03-07 12:49 | Ostatni komentarz 2019-03-11 20:31

AgataS1990

1421 Odsłony
28 Komentarze

Witajcie, W tym miesiącu moja córeczka kończy roczek i zastanawiam się nad tym jak przygotować te pierwsze urodziny :-) Jak to było u Was? Impreza w domu czy raczej poza domem? Zapraszałyście dużo osób? Czy raczej najbliższą rodzinę? Jakie menu?

2019-03-11 20:31

Hmm zobaczymy. W sumie post to post, nie powinno się imprezować, alkohol faktycznie tylko symbolicznie. Wiem, że teść i szwagier unikają picia w tym okresie, bo zazwyczaj coś tam piją w weekendy i raz do roku mają takie postanowienie, więc jest szansa, że naprawdę im brak alkoholu nie będzie przeszkadzał. Co do mszy to u nas nawet tuż przed nią można zamówić :-) proboszcz do ostatniego momentu przyjmie co łaska :-) więc raczej nie będzie z tym problemu. U nas będzie tylko dwoje dzieci, moja siostrzenica i moja córka, więc będą zmuszone z nami siedzieć, albo ja z nimi gdzieś w pobliżu, bo samych ich nie zostawimy:-)

2019-03-08 13:53

U nas to w ogóle nie było takiego tematu, roczek to uroczystość dziecka więc alkoholu nie było, poza tym u nas większość gości to kierowcy, więc tym bardziej to odpada.

2019-03-08 10:47

D. Piasecka jak nie będą chcieli uszanować to zapytaj się czy przychodzą na urodziny dziecka czy na popijawe

2019-03-08 10:36

Mąż jeszcze zrozumie. Gorzej z wujkami, którzy będą gośćmi na urodzinach :/ Z nimi wolałabym uniknąć konfliktu co do tematu alkoholu. Oczywiście przy zaproszeniu poinformuję, że impreza bezalkoholowa i myślę, że powinni to uszanować.

2019-03-08 10:27

Piasecka ja z moim mężem poklocilam się przed imprezą co do kwestii alkoholu. Ale tylko na roczek potem już przyjął do wiadomości ze urodziny dziecka to nie okazja do picia

2019-03-08 10:17

Moja chrzesniaczka miała roczek w domu, było miło, rodzinnie, trochę nas było ale dalismy radę. Sama będę organizować roczek syna w domu :)

2019-03-08 09:53

Widzę, że tylko ja mam jakąś pijacką rodzinę haha :D No ale tak,tak dziewczyny, zgadzam się z Wami :) Zobaczymy jak będzie u mnie, mam nadzieję, że nie będzie samowoli co do alkoholu :D Apropo dzieci na urodzinach macie jakieś fajne pomysły na zabawy dla nich? Bo jak już pisałam niżej, z pewnością nie usiedzą ze starymi przy stole, tylko będą chciały się bawić, albo z nudów rozniosą pół domu :D

2019-03-08 09:30

A tak w środku tygodnia to w ogóle nie wyobrażam sobie alkoholu podawać