Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Wystrój sklepu odzieżowego

Data utworzenia : 2019-02-19 08:04 | Ostatni komentarz 2019-02-20 11:48

Betkarka

279 Odsłony
5 Komentarze

Otwieram swój własny sklep odzieżowy. Na co warto jest zwrócić uwagę przy wystroju. Co Was do sklepu przyciaga?

2019-02-20 11:48

Jasne kolory , jasne oświetlenie , przyjemny zapach , estetyczne rozłożenie / rozwieszenie towary ...możnaby tak wymieniać i wymieniać ale zadalas pytanie co nas przyciąga do sklepu ... mnie osobiście to co u góry wymieniłam aha zapomnialabym + cena ! Ale tak najbardziej to miła obsługa ..serio nic mnie tak bardzo nie odstrasza jak niemiła , opryskliwa obsługa . Jeśli wejdę do sklepu i już w progu przywita mnie grymas pani z za lady to mam ochoty wyjść ale oczywiście nie robię tego od razu ale jestem tak zniesmaczona że zamiast skupić się na przeglądaniu towaru to myślę o tym jak można być takim bucem :D , Także pamiętaj że ważne jest podejście ekspedientki a reszta pójdzie z górki ..bo jeśli ona będzie inteligentna , miła to przyciąganie tłumy stałych klientek / klientów :)

2019-02-19 22:36

Jasna kolorystyka, przejrzystość i porządek w sklepie i na półkach.Na ladzie przy kasie fajnie wyglądają żywe kwiaty sezonowe np.tulipany, wrzosy.Dobrze wyeksponowana witryna sklepowa to połowa sukcesu, na manekinach nowości przyciągające wzrok- przechodząc obok zerkam i wiem czy w tym sklepie coś dla siebie mogę znaleźć czy nie. U Nas w mieście w jednym ze sklepów odzieżowych co jakiś czas pojawiała się na witrynie napisana markerem anegdota dotycząca kobiet mężczyzn zakupów etc. nieraz śmieszna nieraz tajemnicza i zawsze jak obok przechodziłam to zerkałam co tam nowego słychać hehe Powodzenia ;)

2019-02-19 14:36

Zerknij sobie tutaj https://www.serfin.pl/24283,zadbaj-o-wizerunek-swojego-sklepu-wybierz-dobre-wyposazenie/ - na stronie jest opisane jaka ekspozycja może przyciągnąć klientów. Krajobraz w kształcie podkowy w feng shui uważa się za najkorzystniejszy . I częśto się taki w sklepach stosuje jak sama widzisz pewnie gdy odwiedzasz sklepy..... Stąd za szczególnie korzystne uznaje się ustawienie gablot, regałów z produktami w sklepie na kształt podkowy. Dobrze jest, gdy wiszące gabloty z towarem mają kształt podkowy. A i koniecznie zadbaj o wygląd gabloty.

2019-02-19 10:16

Wszystko zależy od klienta docelowego i ubrań jakie będziesz sprzedawać. Sklep z ubraniami dziecięcymi, ekskluzywnymi, sportowymi, second hand każdy sklep ma swoje prawa i grupę docelową. Nie wyobrażam sobie wyperfumowanego sklepu w ciemnych barwach jako sklepu z ubraniami dziecięcymi, natomiast z ubraniami z wyższej półki jak najbardziej. W moim przypadku porządek i przejrzystość, efekt zagracenia skrupulatnie mnie odstrasza. Kolory stonowane, mogą być ciemne ale dobrze oświetlone.

2019-02-19 08:50

Zależy z jakimi ubraniami będzie ten sklep :) Jeżeli ubrania eleganckie, najlepiej aby było urządzone prosto, bez przepychu i z klasą. Kolory polecalabym też jakieś stonowane i nie za jasne :) A co do sportowych rzeczy to tu w sumie chyba jest dowolność. Można poszaleć z wystrojem, kolorami i ułożeniem ubrań w sklepie :) Ewentualnie możesz wymyślić coś oryginalnego i nowego, co będzie odznaczało Twoją markę i będzie tylko u Ciebie :D Życzę powodzenia w urządzaniu i w biznesie! :D