Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Reumatyzm

Data utworzenia : 2019-02-11 15:06 | Ostatni komentarz 2019-02-14 10:39

Marta.Piatek

226 Odsłony
4 Komentarze

Macie jakies sprawdzone metody jak sobie z nim radzic?

2019-02-14 10:39

W dzisiejszych czasach metod walki z reumatyzmem jest naprawde wiele. Wszystko zalezy na to czy bardzo zalezy Ci na czasie oraz skutecznosci. Najbardziej nowoczesny jest zabieg z wykorzystaniem ultradzwiekow, opierajacy swoje dzialalnie na falach mechanicznych. Podczas tego procesu pojawia sie dodatkowo efekt cieplny poprawiajacy procesny utleniania.i ukrwienia danego miejsca. Co ciekawe moze to pomoc nawet w gojeniu sie jakichs ran (czesto pooperacyjnych). Wykorzystuje sie do tego celu tego typu ultradźwięki aparat - https://sklep.astar.pl/6-aparaty-do-ultradzwiekow ustawiony na odpowiednia czestotliwosc pracy. Sam zabieg jest uwarunkowany od wielu czynnikow takich jak lokalizacji na ciele, wielkosci poowierzchni nadzwiekawianej czy tez starium schorzenia. Sredni czas trawania to jakies 4-9 minut. Najlepiej bedzie jak rozejrzysz sie w swojej okolicy gdzie mozna wykonac w rozsadnej cenie taka usluge. Nie przychodzi mi nic lepszego do glowy :) Pozdrawiam

2019-02-13 10:52

Czasem lepiej iść do sklepu zielarskiego niż apteki. Czasem pomaga zmiana klimatu. Najgorsze są tereny nizinne i depresyjne.

2019-02-13 10:42

Moja prababcia ma bardzo uszkodzone stawy kolanowe. W tym wieku nie chcą jej operować a tylko do tego się jej stawy kwalifikują, leki od ortopedów zawiodły. Jedyne co jej przynosi ulgę to maść żywokostowa nierozgrzewajaca.

2019-02-12 20:21

Nie wiem ile w tym prawdy, ale moja świętej pamięci prababcia powtarzała jak się poparzymy pokrzywą, to nie będziemy mieć reumatyzmu.