Pogaduchy (1592 Wątki)
Powrót do formy po cesarce.
Data utworzenia : 2018-12-04 09:53 | Ostatni komentarz 2018-12-04 13:34
Cześć dziewczyny. Jestem mamą 5-miesięcznego Stasia. Poród odbył się metodą cesarskiego cięcia. Moja waga sprzed ciąży to 46kg. W ciąży przytyłam 19kg, a teraz waga wskazuje u mnie wciąż 56kg. Ciężko mi z tym, wiem że na to potrzeba czasu. Ale jak było u Was? Jak szybko wróciłyście do swojej wagi? Czy stosowałyście jakieś ćwiczenia. Jak szybko wróciłyście do aktywności fizycznej i od jak zaawansowanych ćwiczeń rozpoczynałyście? Mi lekarz zalecił czekać do 6 miesięcy od porodu, czyli już za miesiąc mogłabym rozpocząć ćwiczenia. Jednak nieraz po całym dniu zajmowania się Maluszkiem, boli mnie w okolicy rany, dlatego boję się rozpoczynać jakiekolwiek treningi, żeby się nie przeforsować.
Sortowanie:
2018-12-04 13:34
Najbardziej to obwisły brzuch i uda. Nie mieszczę się w żadne swoje ubrania sprzed ciąży, nadal chodzę w ciążowych ubraniach. rewers342 zawsze ważyłam trochę poniżej normy, ale naprawdę nic nie mogłam z tym zrobić, nigdy nie ograniczałam się z jedzeniem, wręcz przeciwnie lubiłam jeść i nigdy nie odmawiałam sobie słodyczy, ale waga wtedy stała w miejscu, od liceum ważyłam te 46kg max. 47 ;) Zaraz sprawdzam aplikację.
2018-12-04 12:56
Paulina , zrzut ci zrobiłam ale nie chce wejść "Trening brzucha" ABS work out . Ikonka z brzuchem w czerwonym topie .
2018-12-04 12:47
Rewers co to za aplikacja :D Kwinta. Nawet nie pamiętam. Wiem że ok 6 mc już ostro dawałam z brzuszkami. A co ci się nie podoba w twoim wyglądzie?
2018-12-04 12:40
Ja miałam aplikacje na tel dzięki której oczywiście z dietą zlecialam 14kg w trochę ponad miesiąc . Ale u ciebie waga wydaje mi się ok , taka akurat . Jak wazylas 46 kg to nie miałaś czasem niedowagi ?
2018-12-04 12:16
paulina.leszczynska rzeczywiście, może moja waga sprzed ciąży, ale naprawdę się starałam i jak udawało mi się dojść do 47kg to naprawdę był cud :D Już w zasadzie, po przemyśleniach nie chodzi o tą wagę, tylko sam mój wygląd (proszę, nie myślcie tylko sobie, że jestem osobą dla której liczy się tylko wygląd), ja po prostu chciałabym dobrze czuć się we własnym ciele, a póki co, to daleko mi od tego. A pamiętasz od jakich ćwiczeń zaczynałaś? Początkowo też karmiłam (teraz niestety nie mam pokarmu), uważałam na to co jem, czyli jadłam mało, a mimo to waga stoi w miejscu. Nie mówię tu oczywiście o żadnych dietach, bo nigdy nie odmawiałam sobie jedzenia, a co dopiero jako karmiąca mama, ale wydawało mi się, że skoro jadam mniej (z obawy, żeby nic nie zaszkodziło synkowi), to jakoś pójdzie łatwiej.
2018-12-04 12:02
A mi się wydaje że jako kobieta masz dobra wagę. Jak patyk chcesz wyglądać? Ja po cc wróciłam dosyć szybko do aktywności fizycznej. Nawet już nie pamiętam jak szybko ale jakoś po 3 mc zaczęłam delikatne ćwiczenia.
Konto usunięte