Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Wypadajace wlosy, zmora.

Data utworzenia : 2018-11-19 13:27 | Ostatni komentarz 2018-11-20 22:34

Weronika .Zarzecka

315 Odsłony
7 Komentarze

Mamusie, jakie kosmetyki polecacie na wypadanie włosów w ciazy?

2018-11-20 22:34

polecam wątek, zapewne każda znajdzie coś dla siebie ;))

2018-11-19 22:05

także baaardzo chętnie poczytam ponieważ włosów zawsze mało miałam a teraz to juz masakra

2018-11-19 21:39

dziewczyny zapraszam na mój wątek o wypadających włosach - jest tam pełno domowych sposobów ;))) moich i pozostałych dziewczyn, ponad 200 wpisów ;))) https://lovi.pl/pl/forum/10/9730 a tak z grubsza przy ciąży polecam Vitapil Mama - ja po ciąży i karmieniu używałąm akurat zwykłego Vitapilu i nie powiem bo mnie pomógł zahamować wypadanie. bratowa z kolei od samego porodu zażywała Vitapil Mama i tez sobie chwaliła a wypadały jej garściami tak jak i mi. potem tabletki odstawiłam bo trochę bałąm się o swoją wątrobę i zaczęłam szukac domowych metod na włosy. właśnie w powyższym watku je możecie znaleźć. jednakże przy dwójce dzieci które są niczym huragany dwa po jakimś czasie chęci opadają by wolny czas w którym możesz klapnąc na kanapie spędząć w łazience na jakiś maseczkach....mi niestety skrzydła opadły i zaprzestałąm domowych kuracji.....ale ale....musze się Wam pochwalić że znalazłąm sobie inny złoty środek a mianowicie szampony z serii Organic Shop. kupuję je na doz.pl i odbieram sobie w aptece, za przesyłke nie płacę. pierwszy miałam taki zielony na wzmocnienie, potem z lilii na rozjaśnienie, teraz testuję z oliwek jakiś . jestem mega zadowolona. włosy są delikatne, niczym nie obciążone, ładnie pachną i się układają. szampony te nie zawierają żadnych parabenów, sls i takich tam. naprawdę zczystym sumieniem polecam. teraz podajże są w promocji na tej stronie. buteleczka 280ml za 6.99 lub 7.99 . ale szampon jest mega gęsty i naprawdę trzeba tylko odrobiny by się pienił. ja używam ich już od 2 miesięcy i widze poprawę - tabletek nie stosuję, diety również, stale jem w biegu przy moich córkach, a stres jak był tak był i mimo to włosy mi nie wypadają, a po tym szamponie z lilii jeszcze łądnie mi się troszkę rozjaśniły he he tu macie od ręki stronkę z tymi szamponami. polecam również peeling do ciałą z mango - kobietki jest boski, mega wydajny. polecam róniez peelingi do twarzy ;) ja mam już chyba wszystko z tej firmy w łazience he he ale mam naprawdę ciało i włosy zadbane ;) https://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?search=organic+shop

2018-11-19 20:24

Fakt, mi wypadaly garsciami (ksiazkowo po ok 3 miesiacu), ale zauwazylam, ze duzo mniej gdy przyjmowalam suplementy (vitaminer prenatal dha) i vitapil mama. Przerwalam na dwa miesiace kuracje i wypadalo duuuzo wiecej. Wiec mysle, ze jednak cos tam pomagaja;)

Konto usunięte

2018-11-19 20:09

Może jedynie jakieś wcierki w skóre, aby wzmocnić włosy już od samej nasady. Wiem, ze po porodzie strasznie wypadają wlosy (sama mam ten problem). Niestety na to akurat żadnej rady nie ma, po prostu trzeba to przeczekac, az unormują sie hormony. Ale jak to jest z wypadaniem w czasie ciazy to nie wiem, ale pewnie tez uwarunkowane to jest hormonaami. Ja akurat w ciazy miąl piękne, lsniace i mocne włosy.

2018-11-19 19:53

No wlasnie.. Suplementow zawsze pełno, człowiek uzywa uzywa a wlosy dalej lecą :/ A jakies domowe sposoby?

2018-11-19 18:55

Ja tam uważam że żadne specyfiki nie pomagaja na włosy. Kiedyś rozmawiałam z fryzjerka właśnie jak mi tak wypadaly powiedziała że te wszystkie suplementy nic nie dają.