Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Bańki chińskie

Data utworzenia : 2013-08-10 15:09 | Ostatni komentarz 2022-01-22 22:29

Proud Mommy

2816 Odsłony
7 Komentarze

Jakiś czas temu przeczytałam o zaletach baniek chińskich, które mają pomóc pozbyć się cellulitu i ujędrnić skórę. Przyznam, że odstraszają mnie siniaki, których można sobie narobić podczas masażu. Czy któraś z Was ma za sobą przygodę z tymi bańkami i może coś więcej o tym napisać? Zależy mi na doświadczeniach autopsyjnych, bo poszczególne fora już obadałam i wyczytałam to i owo.

2022-01-22 22:29

Nigdy nie miałam przyjemności być na bankach chińskich. 

To te same co zwykle co stawiały nasze babki? 

2022-01-21 21:36

Czytałam dużo o tych bańkach chociaż sama ich nie próbowałam ale według mnie najlepszą metodą pozbycia się celulitu są ćwiczenia 

2020-02-10 16:02

Banki na pewno są pomocą ale nie zdziałaja cudu. Najważniejszy jest sport i zbilansowana dieta. Jeśli tdgo nie ma to żadna bańka nam niestety nie pomoże :) 

2013-08-20 21:23

W ogole najpierw do masażysty z moimi plecami musze sie wybrać bo kregoslup wysiada a pozniej będę kombinować... Gdyby doba trwala 48 godzin to moze bym zdarzyla zrobic wszystko na co mam ochote :p na razie brakuje mi czasu...

2013-08-20 18:14

Fajna sprawa, jak zrobi się umiejętnie to nie ma siniaków.. Warto na początku udać się do salonu na taki masaż, a potem kupić bańki w aptece (ok. 40 zł). Polecam

2013-08-19 23:11

Carol, masaże z baniek chińskich możesz wykonywać sama bądź chadzać na takowe do salonów piękności :) Ja pytałam o doświadczenia opcji nr1, czyli samodzielnego wykonywania masażu :) A bańki chińskie można dostać w zwykłej aptece :)

2013-08-19 22:32

Proud mommy, bardzo bym chciala ci pomoc, ale niestety nie doswiadczylam tego na wlasnej skórze... A drogie takie zabiegi są? Bo co do "pomarańczowej skorki", u mnie nie jest źle... Uzywam balsamów ujedrniajacych, ale nie przesadzam... Np.teraz od paru dni zapomnialam... Nigdy nie robilam sobie peelingu i nawet nie wiem jak sie go prawidlowo wykonuje :p chociaz chętnie bym sie dowiedziała... No i padam na twarz przy pielegnacji