Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Kwiaty doniczkowe

Data utworzenia : 2018-10-01 08:49 | Ostatni komentarz 2019-05-25 07:13

Klaudia7571

1151 Odsłony
29 Komentarze

W styczniu zamieszkalam w swoich czterech katach, do tej pory gdy ktos przygodzil w odwiedziny przynosil upominrk- najczesciej rowniez storczyka, sa to piekne kwiaty lecz wiecie co teraz mam na parapecir ? Liscie z patykami, chcialabym miec jakies kwiaty nie wielkir ktore kwietna pieknie nie tylko latrm ale i zima ! Mozr znacie jakies ktore sa piekne i kolorowe ? Ja moge polecic kwiata mimoza wstydliwa, bardzo ciekawa roslinka lecz nie jest kolorowa leczy przy dotyku chowa sie, dla osob ciekawych sa swietne filmiki na youtube ktore to pokazuja ;)

2019-05-25 07:13

Dziewczyny jakie kwiaty polecacie na balon może nie pelargonie bo się mega osypują

2018-11-01 12:19

Zgadzam się że życie w domu , ale czasami mi się nie chce ich podlewać więc mam takie co się podlewa raz na 3tyg nawet jakiś czas temu podobało mi się jak były kwiaty w łazience i dałam tam jednego był mega zielony , ale dzisiaj go przeniosłam bo liście zrobiły się żółte na pewno od mojej sauny co robię codziennie i mu nie posłużył taki klimat . Może jakieś znacie kwiaty co lubią wilgoć i mogą stać w łazience :) ?

Konto usunięte

2018-10-31 14:40

E sztuczne nie :) sprawdź tylko czy nie są trujące i śmiało kupuj. Prawdziwa roślinka to życie w domu.

2018-10-31 11:31

O matko to nie wiedziałam będę musiała uważać i trzymać kwiaty na parapetach wysoko , a jak kiedyś popadają to już nie kupię no chyba , że sztuczne :D

Konto usunięte

2018-10-30 15:57

Podobno przy przesadzanie trzeba szczególnie uważać, ponkewaz wtedy strzelają sokami, liście się łamią i mogą wydzielać olejki podrazniające błonę śluzową, oczy i skórę. Najlepiej nie dotykać. Zwierzaki też miga się zatruć- kot koleżanki ledwo wyszedł z życiem, ponieważ postanowił skosztować jakiegoś listka.

2018-10-30 15:13

Tak jak sobie stoją to podobno nic nie robią , ale właśnie od wąchania ich czy nie daj Boże zjedzenia kwiatka .

2018-10-30 13:28

O też nie wiedziałam że są trujące , ale są jak się je powącha czy przez samo to że są . Eleonorka super ten kwiatek lubię takie dziwaczne kwiaty jak gdzieś kiedyś zobaczę to na pewno kupię .

Konto usunięte

2018-10-30 09:44

Ja razem z mamą mam obrzęk gardła i duszności jak czuję lilie. Jeśli wejdę do pomieszczenia z tymi kwiatami to zaczynam dusić się i nie mogę przestać myśleć. Są dla mnie zabójcze wręcz. Dzisiaj w dzień dobry TVN była mowa o trujących roślinach i o tym jak reagować gdyby dziecko lub zwierzak miały objawy po zjedzeniu lub przebywaniu przy takich roślinach :)