Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Zakopane czy Szklarska Poręba ?

Data utworzenia : 2018-07-19 18:56 | Ostatni komentarz 2018-10-12 21:21

Ewcia88

1801 Odsłony
11 Komentarze

Dziewczyny takie szybkie pytanie - co lepsze na wczasy z dwójką dzieci ? Rok i cztery lata córki mają. Niby Bieszczady dobre ale za daleko gdyż ja z Wielkopolski....doradzcie szybciutko ;)))

2018-10-12 21:21

Co mogę odkopuje i nadrabiam he he otóż ostatecznie wybraliśmy Wrocław ale.....No właśnie, my z mężem chyba nie nadajemy się na wakacje w miastach, mieliśmy jakiś niedosyt i w ogóle więc w piątek zamiast siedzieć jeszcze we Wrocławiu do wieczora to z samego rana pognaliśmy na Karpacz- przez to że było najbliżej. Mąż prowadził A ja szukałam noclegu. Udało się. A widok był boski, ach te góry;) od razu nam się humory poprawiły i chociaż byliśmy tylko tak na dobrą sprawę półtora dnia w Karpaczu to warto było...kochamy góry i te klimaty ;) za rok już pomyłki nie zrobimy - albo morze albo góry już żadne miasto he he

Konto usunięte

2018-10-08 20:49

Ja najbardziej lubię zakopane. Jeśli pogoda jest niesprzyjająca można wybrać się na spacer po słynnych Krupówkach, dla dzieci atrakcyjna jest Gubałówka, skocznia narciarska, a przy pięknej pogodzie prawdziwą przygodą jest wyprawa na Kasprowy.

2018-10-05 17:47

i też po tak zwanym sezonem jest taniej ogólnie :)

2018-10-05 16:19

Sezon w górach jest całym rokiem.

Konto usunięte

2018-10-05 12:02

Mi sie podobało i tutaj i tutaj.Aczkolwiek większe wrażenie zrobiła na mnie Szklarska Poręba. Widoki bardzo ładne,sama miejscowość klimatyczna. I mam wrażenie, ze jest jednak taniej niż w Zakopanem. Polecam wybrać się tam albo wiosną albo jesienią. Jest tam o wiele mniej turystów i można wypocząć spokojniej. Jeśli zastanawiałybyście się nad jakimiś sportowymi atrakcjami to wejdźcie sobie na te stronę https://www.m-canoe.pl/rafting Ekipa organizuje spływy kajakowe oraz pontonowe w Polsce i za granicą. Warto jest zaszczepic w dzieciakach taką pasję :)

2018-08-30 19:49

Zakopane! Szkoda tylko, że tam takie tłumy...

2018-08-27 14:03

Obie miejscowości sa ładne. I obie są inne. Szklarska poręba jest moim zdaniem bardziej kameralna niż Zakopane. Widoki sa rónwież ładne, ale nie są to góry skaliste jak w przypadku Zakopanego. Góry są niższe, moim zdaniem jednak więcej ciekawych szlaków spacerowych jest w Zakopanem.... .Wiele osob narzeka na komercję Zakopanego ale przecież w okolicy jest wiele mniejszych bardziej kameralnych miejscowości, w których mozna znaleźć sobie miejsce do spania jak przykladowo Murzasichle. W którym będzie na pewno o wiele taniej, Noclegu poszukajcie tutaj: https://www.findbed.pl/hotels - na stronie jest wykaz hoteli w okolicy

2018-07-22 21:09

Ja nie byłam ani tu ani tu więc bym chciała w oba miejsca pojechać ale faktycznie patrząc na dzieci to wybrałbym to miejsce tak jak pisze Alicja które kojarzy się z mniejszym tlokiem . Zakopane jest chyba bardziej popularne i też wybralabym szklarska Porebe a z tym ze bliżej to czasem można zrobić jak brat męża pojechać przez Częstochowa do szklarskiej (tak go GPS poprowadził :P ) i sporo nadlozyc a też jesteśmy z Wielkopolski, ale to było jakiś czas temu. Miłego wypoczynku Ewcia :)