Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

porównanie laktatorów- rozterki medela, philips KONTRA lovi heeeelllppp

Data utworzenia : 2018-07-02 18:21 | Ostatni komentarz 2018-07-03 13:15

KATARZYNA83

1156 Odsłony
6 Komentarze

Witam. Za około 10 dni po raz drugi zostanę mamą. przeżywam rozterki dotyczące wyboru laktatora, ponieważ w pierwszej ciąży sutki zbyt płaskie i córeczka nie mogła złapać więc ściągałam pokarm. Dzięki koleżankom przetestowałam przez ten czas laktatory elektryczne dwóch firm medeli i philipsa. Niestety medela w ogóle się nie sprawdziła, natomiast philips dał radę, szału nie było bo był głośny i długo ściągał pokarm. Koleżanka która mi go pożyczyła sama niedawno urodziła więc korzysta. Zastanawiam się czy któraś z was używała medeli lub philipsa a teraz ma lovi i ma porównanie ???? Moja córeczka sama wybrała produkty lovi smoczki i butelki , z aventu w ogóle nie chciała korzystać. Tak więc dlatego rozważam lovi. Laktator to duży wydatek i stąd moje wątpliwości czy będzie silny odruch ściągania nawet u osób z płaskimi sutkami i po cesarskim cięciu??? Będę wdzięczna za porównanie . Dzięki i trzymajcie za mnie kciuki żeby wszystko poszło ok i synek był tak samo grzezczny jak jest córeczka :)

2018-07-03 13:15

Ja co prawda mialam z Canpola ale reczny. Trzymam za Ciebie kciuki:)

2018-07-03 10:37

Ja bedac w pierwszej ciazy nie wiedziałam ze moga byc jakies problemy z karmieniem piersia, i ze laktator.moze byc przydatny i nawet nie wiedziałam.ze sa laktatory.reczne, elektryczne...i mialam jeden wklesniety sutek.i uzywalam oslonek i karmil.przez oslonki.a czasem udalo nakarmić sie piersia.ale częściej karmilam z prawej piersi bo lewy sutek mialam wklesniety i miala tez nawal gdzie nie wiedzialam co robic i maz kupil mi laktator zwyky jak strzykawka ale nic nie pomogło prucz z nawalem pomarmu az przestało wogole lecieć mi.mleko i karrmil synka tylko 4mc...tersz.przy drugiej ciay czytam.i orientuje sie wiecej na temat laltatorow bo wiem ze przy drugim chce karnic jak najdluzej i wiem ze duzo moim kolezankom pomogly laktatory z.takimi sutkami lub z.nawalem jak i brakiem pokarmu..moja kolezanka kupila sobie.z lovi ten expert i karmi do teraz a córka.ma roczek, i bardzo sobie chwali a siostra kupila sobie.chyba.z medala i sobie tez.chwali...jak.jakis.wypróbuję.w wrześniu to dam znac;-)

2018-07-03 08:31

musi mieć moc bo przy nawale pokarmowym i płaskich brodawkach potrzebna jest siła do rozbicia i zaciągnięcia

2018-07-02 21:43

Osobiście miałam do czynienia tylko z Lovi Expert, ale szczerze i gorąco polecam go.

2018-07-02 20:30

Ja tez próbowałam medeli i lovi expert jest wg mnie duzo lepszy. Ale ja nie mialam problemów ani z brodawkami ani nie byłam po cc

2018-07-02 20:07

KPI już 8 miesięcy i dla mnie jest idealny Canpol elektryczny laktator! Ściągam mnóstwo mleka i daje on radę. Medela nie dawała tak rady!