Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

ostrzeżenie dla tych co mają psy szczególnie rasowe.

Data utworzenia : 2018-05-29 16:18 | Ostatni komentarz 2018-05-30 21:24

Aisa94

1233 Odsłony
13 Komentarze

cześć dziewczyny pisze no bo w sumie jestem w szoku bezprawnie zabrać psa nielegalnie go ukraść to się zdarza przez pro zwierzęce pseudo fundacje tzn niby fundacja a prawda taka że pseudo bo zabierają zdrowe psy pod byle pretekstem do weterynarza który jest z nimi w układzie i pod byle pretekstem odbierają psa niezgodnie z prawem ! mało tego są to ludzie którzy wymuszają podpis że zrzeka się osoba zwierzęcia... organizacje tego typu wcale nie działają dla dobra zwierząt tylko sami mają z tego korzyści szczególnie gdy pies jest rasowy. nie wpuszczajcie ich na swój teren żadne tłumaczenia nie wskuraja oni mają w lekko mówiąc w powazaniu 4 liter co się do nich mówi zabierają siła psa naskakuja na właściciela i wymuszają podpis a wszystko jest niezgodne z prawem. nie ufajcie też pseudo inspektorom do spraw ochrony zwierząt zwykle są to samozwanczy z nazwania bo fundacja ich tak nazywa i dają legitymacje które wgl nie powinny mieć racji bytu. pamiętajcie nie mają prawa psa zabrac bez nakazu. piszę to ku przestrodze takie sprawy powinno się zgłaszać do prokuratury bo ci nadgorliwi pseudo fanatycy w obronie zwierząt działają bezprawnie !

2018-05-29 22:10

Już mu o tym wspominałam ale on twierdzi że jak pies rasowy na dworze ma spać zima. Ale ja mu będę trula aż faktycznie ociepli budę dla niego bo jeszcze źle to się skonczy

2018-05-29 22:07

O mamo! Ale szok! :o

Konto usunięte

2018-05-29 20:49

Aisa - a skąd masz te informacje? Spotkało to Ciebie ub kogoś znajomego? Czy z TV? Kurcze ja nie słyszałam o takich sytuacjach w mojej okolicy. Paulina - niech mąż zrobi budę na zimę i ją ociepli. I nic wtedy psu nie będzie :) Dzieciaki są przecież ważniejsze

2018-05-29 19:33

A ja swojego bym oddała z chęcią. Odbiło mu ma 1.5 roku od małego z dziećmi a już kilka razy warczal mi na dzieci. Ostatnio moja Hanke ugryzł i siedzi na dworze w kojcu. Nie wiem co zima będzie. Mąż do domu chce go a ja się boję.

2018-05-29 19:30

O matko chyba bym dała za przeproszeniem w pysk każdemu kto by wyciągnął rękę po mojego psa... Są też wariaty którzy normalne traktowanie zwierzaka odbierają jako patologię. Kiedyś jakaś nawiedzona babka zaczęła wrzeszczeć na mojego męża "co pan robi temu psu! Ja już nie raz widziałam! Ja nawet zdjęcie zrobiłam!". A mój mąż z naszą suką się po prostu bawił na spacerze. Nasza psica chcąc się bawić zaczepia właściciela udając że chce go pacnąć w nogawkę. Podbiega, szczeka i niby pyskiem leci do nogawki ale nawet dzioba nie otwiera, a mąż wyciągą nogę przed siebię i ją "odpycha" od siebie. Pewnie to wygląda jakby go atakowała a on ją kopał? Ale jakaś nawiedzona babka zamiast się przyjrzeć że psu się krzywda nie dzieje tylko się tak bawi to podnosi alarm. Dobrze że zwracasz uwagę na takich "obrońców". Trzeba pamiętać że bez eskorty policji tacy ludzie nie mają prawa nawet wejść na waszą posesję czy do mieszkania. A żeby zabrać psa, muszą mieć nakaz. Więc jeśli ktoś taki się zjawia, bez policji i chce zabrać zwierzaka to Wy wezwijcie policję. Ciekawe jak szybko będą uciekać... to co się dzieje w tym kraju to patologia jakaś... żeby nawet już zwierzaki kradli...