Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pleść i zaplatać by nie zwariować.

Data utworzenia : 2018-04-16 23:23 | Ostatni komentarz 2018-05-10 11:17

marieee89

1309 Odsłony
46 Komentarze

Dziewczyny, powiedzcie i oceńcie szczerze, Uwielbiam pleść wianki, relaksuje mnie to i pozwala odpocząć psychicznie. Ostatnim moim dziełem jest wianuszek głównie z mirtu i gipsówki, który wykonałam na chrzest Igi. Zastanawiam się czy aby nie wrzucić informacji na lokalną grupę sprzedażową z ofertą wykonania wianuszków komunijnych (z racji zbliżającego się sezonu) weselnych i takich na chrzty czy sesję zdjęciowe. Dodam tylko, że już nie raz nie dwa zaplatałam wianki na sesje brzuszkowe dla moich koleżanek, na sesje ślubne plenerowe itd. oczywiście całkowicie z darmo. Co myślicie? Ile mógłby kosztować taki wianek? ) Jeśli ktoś się uprze to i paragon wystawię (mąż prowadzi firmę :D ) (Tak, zdjęcie zrobione zanim przycięłam gałązkę na szatce ;) )

Konto usunięte

2018-04-17 12:49

Ale super! :) Piękne :) jak dla mnie możesz na spokojnie wystawiać i sprzedawać :) Nie tylko wianuszek, ale także jako całe komplety (ozdoba świecy etc). Ślubne też, tylko do ślubnych pewnie innych kwiatów musiałabyś użyć. Co do ceny... wiem, że koleżanka jak na ślub zamawiała wianek to jakąś chorą cenę płaciła. Ale to przez nazwę "ślubne" :) Nie wiem ile wynoszą Cię materiały, ale żeby nie przesadzić to może cena materiałów + 50%?

2018-04-17 09:58

I to taki wianuszek na głowę? Lekkie to jest?

2018-04-17 09:54

mariee89, jak najbardziej warto zamieścić info na lokalnym forum lub lokalnej grupie na facebooku, tym bardziej że rozpoczyna się sezon na komunie, także na wianuszki też ;) Spotykałam się z różnymi rękodziełami, ale wianki to raczej rzadkość, więc tym bardziej masz szansę wykazać się, a jeśli dodatkowo relaksuje Cię to to super, same plusy. Życzę powodzenia i wszystkiego dobrego.

2018-04-17 09:08

Marta, dzięki:* Paulina, gipsowka ( maleńkie białe kwiatuszki) mirt ( zielone) i większe białe kwiatki które zapomnaialm jak sie nazywają. Zamówiłam tylko gipsowke, ale w kwiaciarni wyrobili mi paczkę gipsowki i zostało tylk dwie gałązki. Mirt mam w domu ;)

2018-04-17 07:27

Dokładnie z czego to jest

2018-04-16 23:56

Wianek jest cudny! Spokojnie możesz wystawić ogłoszenie, nie będziesz się mogła opędzić od klientów :) Taka praca twórcza ( szycie, tworzenie różnych rzeczy ) to moje marzenie, niestety nie mam za grosz talentu, manualnie zero. Marieee to musi być cudowne, relaksujące i jaką dające satysfakcję kiedy widzisz postępy swojej pracy no i oczywiście rezultat. Raz ulepiłam z msy solnej aniołki dla syna na kiermasz do przedszkola. Bawiłam się przy tym wspaniale :) Co do ceny to nie mam pojęcia, może wejdź na dawandę, pakamerę lub inną tego typu stronkę. Na pewno rękodzieło jest w cenie!