Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Yeti - Wielka Stopa

Data utworzenia : 2018-04-13 12:25 | Ostatni komentarz 2018-08-13 13:59

Agnieszka -1989

1332 Odsłony
39 Komentarze

Chciałabym się dowiedzieć, czy więcej dziewczyn ma podobny kłopot? :) Nie należę raczej do wysokich a mam bardzo dużą stopę a na dodatek bardzo wąską na pięcie i szeroko rozstawioną w palcach co mnie bardzo ogranicza przy wyborze obuwia a szkoda bo niektóre wzory takie ładne, ale nie dla mnie :( Jak kupuję baleriny to najpierw muszę się bardzo nacierpieć, żeby dopasowały się do mojej nogi, z pięty zlatuje, w palce ciśnie, czyli wzory mocno zwężane na przodzie też nie dla mnie. Na płaskim noszę 41 i tak przeważnie but mnie w jakiś sposób uwiera, choć ostatnio kupiłam 42 i jest ok, choć mąż się ze mnie śmieje, że za chwilę będę nosić większe buty od niego... Trochę się to poprawiło bo jak byłam młodsza, gdzie miałam dostęp tylko do małych lokalnych sklepików obuwniczych to na dział damski nie miałam co iść. Wyższe buty to wypada trochę mniejszy rozmiar, ale rzadko noszę bo nie przepadam tylko okazyjnie, choć może dobrze bo noszenie non stop wysokich butów jest bardzo niezdrowe... Któraś też ma takie ograniczenia, czy sama jestem w tym temacie???

2018-04-13 22:21

Agnieszka -1989 U mnie niestety to rodzinne bo mama też ma. I jeszcze w dodatku wydaje mi się ze mam jedna nogę mniejszą jedna większa bo gdy kupuję szpilki to z jednej mi but spada :D dlatego najlepsze dla mnie sa zapinane z przodu. Mam jedne szpilki, które uwielbiam bo sa z zamszu i z zapięciem. Są super wygodne, niestety mają już swoje lata I nigdzie nie mogę już znaleźć takich samych. Dlatego ciągle w nich chodzę chociaż proszą się już o wyrzucenie :D

2018-04-13 18:10

evil nie pomyślałam o tym jako o oszczędności, ale faktycznie mniejszy wybór to i kupię mniej :) E. Siwek ja problemu z haluksami nie mam, za to moja mama ma i też ma problem z doborem butów mimo, że ma mniejszą nogę niż ja. emmakao ja właśnie kupiłam ostatnio rozm 42 z działu damskiego i na pudełku oprócz tego, że rozmiar to dodatkowo było wpisane buty XXL :P marieee ja tak mam jak przód buta jest szerszy bo mam bardzo wąską nogę na pięcie, w sumie miałam tak ze ślubnymi butami noga mi zjeżdżała w dół, musiałam dokupić wkładki, aby noga się trzymała. Mamowe nie kupuję sobie zbyt często rzeczy czy dodatków, jakoś nie widzę takiej potrzeby choć nie powiem, jak coś wpadnie w oko i cena mnie nie odstraszy to kupię :)

2018-04-13 14:27

Moje stopy to rozmiar 40-41. Zależy jakie buty.. Do tego bardzo niskie na podbiciu, co praktycznie eliminuje mnie przy wyborze szpilek, gdyż noga ucieka mi do przodu i czuję jakbym chodziła na palcach :/

2018-04-13 13:50

źródło kobiecych kompleksów ...Kochana ja mam 38-39 i marzę o 37 ... tak bardzo podobają mi się małe zgrabne stopy a sama mam jakieś takie szerokie i wydaje mi sie ze duże chociaz widzę , ze Ty masz nieco wiekszy problem .. Powiem Ci tak ..stopy nie zmniejszysz musisz akceptować to co jest . Wybór obuwia może być Twoim odwiecznym problemem i jedyne co mogłabym poradzić to konsekwentne szukanie butów ..mozolne szukanie butów które będziesz lubiła . Znajdz jeden model i się go trzymaj zmieniaj kolory może ...wierze ,ze czy płaczą jak widzą tyle pięknych butów ale niestety trzeba rozkochać się może w innych dodatkach ? torebka i cała odzież wierzchnia :) Styliści uważają , ze obcas wyszczupla stopę i tak jest . Ja sama czuję się zgrabniejsza w obcasach i lubie je nosić chociaż rzadko nosze bo nie mam gdzie skoro siedze w domu :)

2018-04-13 13:35

Jej, nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego jaki to może być problem. Wiem, że czasami dziewczyny mają dużą stopę i mają problem z kupieniem butów. I właśnie kupują nie to co im się podoba, ale to co znajdą w swoim rozmiarze. Nawet spotkałam kiedyś sklep obuwniczy, który miał wielki szyld że posiadają w asortymencie buty o dużych rozmiarach (męskich i damskich), teraz już nie pamiętam jakie rozmiary były tam wypisane, ale wiem że wydawały mi się bardzo duże.

2018-04-13 13:31

Ja jestem wysoka i nosze rozmiar buta 42. Niestety o szpilkach mogę zapomnieć, tylko balerinki, adidasy itp. Jest problem z kupieniem. Jak wchodzę do sklepu to nie patrzę na buty, które mi wpadną w oko, tylko te, które są w moim rozmiarze. Cóż takie życie:)ZA to mało wydaję na buty, bo mam ograniczony wybór:)

2018-04-13 12:48

U mnie znów problem z haluksami (jakoś tak się to nazywa ). I też mam problem z kupnem butów, zwłaszcza na obcasie. Tylko w butach z zamszu noga nie boli. I też mię mogę mieć żadnych wąskich z przodu :(