Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Yeti - Wielka Stopa

Data utworzenia : 2018-04-13 12:25 | Ostatni komentarz 2018-08-13 13:59

Agnieszka -1989

1331 Odsłony
39 Komentarze

Chciałabym się dowiedzieć, czy więcej dziewczyn ma podobny kłopot? :) Nie należę raczej do wysokich a mam bardzo dużą stopę a na dodatek bardzo wąską na pięcie i szeroko rozstawioną w palcach co mnie bardzo ogranicza przy wyborze obuwia a szkoda bo niektóre wzory takie ładne, ale nie dla mnie :( Jak kupuję baleriny to najpierw muszę się bardzo nacierpieć, żeby dopasowały się do mojej nogi, z pięty zlatuje, w palce ciśnie, czyli wzory mocno zwężane na przodzie też nie dla mnie. Na płaskim noszę 41 i tak przeważnie but mnie w jakiś sposób uwiera, choć ostatnio kupiłam 42 i jest ok, choć mąż się ze mnie śmieje, że za chwilę będę nosić większe buty od niego... Trochę się to poprawiło bo jak byłam młodsza, gdzie miałam dostęp tylko do małych lokalnych sklepików obuwniczych to na dział damski nie miałam co iść. Wyższe buty to wypada trochę mniejszy rozmiar, ale rzadko noszę bo nie przepadam tylko okazyjnie, choć może dobrze bo noszenie non stop wysokich butów jest bardzo niezdrowe... Któraś też ma takie ograniczenia, czy sama jestem w tym temacie???

2018-08-13 13:59

Monika czasem kupuję w deichmannie ale mam kawałek żeby podjechać a czegoś takiego Jak buty to bez przymierzenia po prostu nie kupię. W ogóle moim zdaniem nikt nie powinien butów kupować przez Internet bo rozmiar rozmiarowi nierówny to raz a ja mam też niewymiarowa nogę wąską na pięcie szeroka w palcach i naprawdę ciężko z dopasowaniem butów jakichkolwiek a w te upały to non stop chodzę w sandalach, baleriny na ten upał sa dla mnie zbyt obudowane mimo wszystko

2018-08-13 11:05

Zerknij w Deichmannie na baleriny w sklepie internetowym możesz zamówić, niektóre są w rozmiarach 44 nawet, więc spokojnie coś wybierzesz. Moim zdaniem to jedne z wygodniejszych butów dostępnych na rynku na okres wiosna lato.

2018-05-14 18:02

Teraz już zauważyłam, że stopy mi spuchnely i to tak dosc troche ale dobrze, ze praktycznie na samej końcówce

2018-05-04 15:27

Obyscie miały racje, że nogi po porodzie wrócą do normalnych choć i tak dużych rozmiarów

2018-05-04 15:05

Agnieszko, rozluźnienie więzadeł w stopach i nie tylko tam - winowajcą jest hormon relaksyna. Faktycznie zdarza się, że w ciąży stopy urosną lub poszerzą się - czytałam,że od 2 do 10 mm. Myślę sobie, że jednak dopadły Cię obrzęki, wszystko przez te temperatury. Ja też butów włożyć nie mogę i to na długość ale zrzucam to na karby opuchnięcia. Wszystko się unormuje po porodzie!

2018-05-04 09:37

Nie zauważyłaś, ale pewnie to bardziej kwestia puchnięcia, zwłaszcza, że pogoda dopisuje. Moja szwagierka w ciąży też tylko na japonki się przerzuciła, bo mało które buty jej pasowały, a akurat trzeci trymestr wypadał w lato.

2018-05-01 14:23

jak chodzę w takich sportowych typu adidas to jest ok, ale powoli jest za ciepło na takie, a za chwilę będę chodzić na spacery codziennie to już w ogóle będę potrzebować wygodnych bucików odpowiednich do pogody. Ja nie widzę, żeby stopy mi spuchły, ale może po prostu nie zwróciłam uwagi, ja mam dużą nogę samą z siebie i jeszcze ma mi się zwiększać? - nie podoba mi się to :(

2018-05-01 13:31

Całkiem możliwe bo noga mpże być "rozchodzona" i nieco "popuchnięta" :/ Moja ciotka w ciąży chodziła jedynie z japonkach, bo w nic innego nie potrafiła włożyć stopy. Po ciąży stopy nadal ma "pulchne" choć nie aż tak jak w ciąży, ale widać rożnicę na stan sprzed ciąży.