Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Wózki 3w1

Data utworzenia : 2018-03-06 21:53 | Ostatni komentarz 2018-03-10 20:14

Sylwia.Knapik

722 Odsłony
13 Komentarze

Cześć. Jestem tu nowa i nie wiedziałam gdzie dodać ten wątek, dlatego postanowiłam napisać go tutaj. Nie wiem jak Wy, ale mnie bardzo często zastanawiało po co niektórym matką wózki 3w1? Nie mogłyby kupić 2w1? Do czego zmierzam? No więc przejdę do rzeczy. Idę sobię ulicą a co druga kobieta pcha sobie dumnie wózeczek z dzieckiem. No wszystko by było pięknie. Ale.... Zamiast gondoli jest nosidełko. Przecież chyba wiadomo, że dziecku w takim nie wygodnie. Przynajmniej mi się tak wydaje. Dziecko nie ma możliwości ruchu. Może jak jest noworodkiem to jeszcze jakoś się ruszy, no ale bez przesady, żeby wozić takim większego niemowlaka. Moim zdaniem to głupota i jak widzę taką kobietę to mam ochotę podejść do takiej i nakrzyczeć na nią. Pewnie większość się ze mną nie zgadza, ale takie jest moje zdanie. W gondoli dziecko przynajmniej się przeciągnie, obróci na jeden czy drugi boczek a w tym? P.S. Nie wiem czy był już taki temat, jak już wspominałam jestem nowa.

2018-03-07 10:29

Sylwia , To co pisala Nathalie to sie z tym.zgodze, czasem lepiej nie ma.kogo oceniac, bo moze matka jest sama i musiala.jechac do lelarza, na zakupy czy gdziekolwiek.i lepiej bylo jej wyciągnąć stelarz i przepiac tylko fotelik na chwile zeby tylko pozalatwiac pare spraw, na pewno jak.piszesz dziecku wygodniej jest w gondoli, sama na pewno bym wybrała.gondole na dłuższe.spacery, czy jakbym.musiala.odprowadzac do szkoly stasze dziecko.a np..wieje wiatr czy pada deszcz to na pewno wygodniejsz i bezpieczniejsza jest gondola, takze najlepiej miec to i to i przeważnie matki sobie radza sme na codzień i musza czasem sobie ułatwić zeby bylo lzej..

2018-03-07 10:07

Sylwia, na spacery nosidełko się nie nadaje, tak jak piszesz . Maluch powinnien leżeć na płaskiej powierzchni, inaczej wada kręgosłupa bardzo prawdopodobna. Spędzanie w takiej wygiętej pozycji wielu godzin, podczas których dziecko się rozwija, rośnie, nie jest wskazane. No ale jeśli któraś mama jest na mieście, bo np. coś załatwia czy robi zakupy i to nosidełko, to dla niej spore ułatwienie, to czemu nie. Raz na jakiś czas na pewno nic się maluszkowi nie powinno stać.

2018-03-07 09:47

Popatrz na to z tej strony, że gdy jedziesz gdzieś autem z maluszkiem,bo musisz coś załatwić na mieście np, to szybciej i łatwiej wziąć ci nosidełko,które zapniesz w samochodzie, a potem szybko zainstalujesz do stelaża wózka..niż branie gondoli, która nie czarujmy się, zajmuje bardzo dużo miejsca w samochodzie... oczywiście na dłuższą metę nie jest wskazane noszenie dziecka w takim nosidełku, ale też moim zdaniem nie jest zabronione.

2018-03-07 09:01

Sylwia.Knapik, w zupełności masz rację. Fotelik samochodowy jak sama nazwa wskazuje jest fotelikiem samochodowym, a nie żadnym nosidełkiem. Fotelik jest właśnie tak skonstruowany, aby był bezpieczny podczas podróży. A ta pozycja rzeczywiście nie jest najlepsza dla maluszka, na pewno dla jego kręgosłupa, a już zwłaszcza na spacer czy na zakupy. Nawet podróżując samochodem dziecko nie powinno przebywać w foteliku dłużej niż 2,5 godz. Przy dłuższej trasie powinno zrobić się przerwę, wyjąć dziecko z fotelika, zmienić mu pozycję na jakiś czas i dopiero podróżować dalej. Na spacer czy nawet na zakupy zdecydowanie jest gondola. Dziecko wówczas ma prawidłową, a zarazem swobodną pozycję leżąc na płasko. Ew chusta lub nosidło ergonomiczne, ale to już dla troszkę starszych, siedzących dzieci.

2018-03-07 07:31

Co do noszenia w nosidełku nie sądzę żeby to było dla małego aż tak bardzo niewygodne. Ludzie czasem długo podróżują i co dziecku jest niewygodnie? Maluchy lubią taka pozycję. Druga rzecz jak ktoś jedzie na zakupy to lepiej nosidełko przypiąć niż targach cały wózek.