Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Konto oszczędnościowe z dobrym oprocentowaniem

Data utworzenia : 2018-01-21 10:17 | Ostatni komentarz 2018-12-06 13:17

B.Mitka

1132 Odsłony
20 Komentarze

Czy obecnie jest jeszcze gdzieś jakaś warta uwagi oferta z kontem oszczędnościowym? Tylko najlepiej, żeby w pakiecie nie było do tego konta osobistego z opłatami (ewentualnie darmowe mogłoby być). Szukam czegoś, co miałoby w miarę normalne oprocentowanie. Raczej na więcej niż na lokatach nie ma co liczyć?

2018-01-25 17:00

My mamy dwa konta karta a drugie oszczednosciowe i zawsze jakies oprpcentowania sa..i nie narzekamy z mezem i maz raczej w tym siedzi i podpisywal umowe ale placi tylko jak pobiera w innym banku pieniadze i za nic innego, a mamy w banku Raiffeisen Polbank.

Konto usunięte

2018-01-25 13:15

Ja mam lokate w ING i nie polecam. Oprocentowanie jest śmieszne, zysk prawie zerowy kiedy zabieraja jeszcze podatek od odsetek itp. Teraz promuja fundusze inwestycyjne, niby sa tez takie ktore są bezpieczne, ale ja temu nie ufam. 10 lat temu wplacilam na taki fundusz 5 tys. a zostało mi z tego 2,5 tys. Szybko zabrałam pieniadze, bo pewnie straciłabym wszystko.

2018-01-25 09:06

Konta oszczędnościowego nie polecam. Nie dość,ze jest mało oprocentowane to jeszcze najczęściej są na nim opłaty.... Tak więc wiele na takim koncie na pewno nie zarobisz. O wiele bardziej proponowałabym iść w stronę lokat. Aktualnie dobre oprocentowaine mają: nest bank 3,5% idea bank lokata happy 4% Zresztą wszystko mozesz sobie porównać na tej stronie: http://www.tanie-konto.pl/ranking-lokat/ - jest tutaj aktualny ranking lokat.

2018-01-21 15:11

B.Mitka, przed porodem pracowałam w banku, ale rozeznanie mi już zesłabło:p co prawda w lokaty jednak najbezpieczniej inwestować. Zarobisz niewiele, ale masz pewność, że nie stracisz. Jeden minus, że wiele lokat jest niestety jednorazowych, albo jest zapis, że większe oprocentowanie, ale jak np dobierzesz kartę kredytową, albo niski kredyt, albo ubezpieczenie. Także też jest coś za coś. Oferty Banków zmieniają się co chwilę, więc trudno coś polecić na właśnym przykładzie. My mieliśmy w ubiegłym roku w BGŻ OPTIMA lokatę jakoś 4%, a może 3%, nie chcę skłamać, ale lokata po kwartale chyba się kończyła musisz do tego mieć założone konto oszczędnościowe, za które są opłaty i oprocentowanie jest niewielkie. Tam dajemy z małżem swoje oszczędności co miesiąc, z tym, że konto można założyć tylko poprzez internet. Maluch ma swoje konto oszczędnościowe, z którego nie wypłącamy pieniędzy, i też jest uwarunkowanie, ze można max wypłącić do 4000 miesięcznie. W każdym razie to są pieniądze z przeznaczeniem dla niego. Mieszkanie, studia, może nawet przepić, chociaż ostatnia opcja jest najmniej pożądana :p Wpłącamy tam wszystkie pieniądze, jakie od kogokolwiek dostaje z jakiejkolwiek okazji, oferta jest w pekao s.a., ale też szału z oprocentowaniem nie ma. Ja byłam pracownikiem innego banku, ale nie jestem w stanie nic doradzić, poza tym, żeby znaleźć chwilę, pochodzić po bankach popytać, poczytać w internecie. Zawsze najlepiej dobrać ofertę indywidualne do siebie.