Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Odpowiadanie na pytania z przed 3 lat

Data utworzenia : 2017-12-15 15:10 | Ostatni komentarz 2017-12-23 21:48

agniejeska

2400 Odsłony
87 Komentarze

Dziewczyny, mysle ze nie tylko mnie to irytuje dlatego postanowilam napisac tutaj. Po co odpowiadacie na pytania sprzed 3 lat ktorych problem jest juz rozwiazany? Odpowiedz typu "jak jakas mama wejdzie i zobaczy wtedy odpowiedz" jest dziwna. Jak ja szukalam odpowiedzi na temat np. Krzywej cukrowej to zwyczajnie w lupce u gory znalazlam watek wpisalam krzywa cukrowa i zadalam w tym watku pytanie. Dziewczyny oczywiscie mi odpowiedzialy ale wtedy to mialo jakis sens. Pomogly mi rozwiac moje watpliwosci. A odpisywanie na watek juz dawno nie aktualny nic nikomu nie daje. Zdaje sobie sprawe ze w tym miesiacu dla najbardziej pomocnych osob przewidziana jest fajna nagroda ktora pewnie nie jednej z mam sie przydala . ale to co sie tu dzieje jest dla mnie osobiscie nieco niezrozumiale. Moze ktos z was jest w stanie mi to wytlumaczyc?

2017-12-15 17:39

Ja właśnie jak widze, ze jest podany link do innego, juz rozbudowanego wątku to nic nie pisze, bo co to ma za sens...

2017-12-15 17:37

Też myślę, że to po prostu duża ilość świeżo zarejetrowanych użytkowniczek ma na to wpływ i przekonanie że im więcej wątków się odwiedzi pisząc jedno zdanie tym lepiej, bez względu na to czy pomoc jest potrzebna czy już dawno problem został rozwiązany a nawet pojawiły się skrajnie inne i odwrotne problemy u założycielki wątku. aleksandrajk powiem Ci że wtedy tego nie zauważyłam a byłam wtedy, może mniej aktywnie bo kojarze że wtedy coś z młodym mielismy jakies problemy więc się tak mocno nie udzielałam bo nie miałam tyle czasu co teraz, by wychwycic że jednak jest to irytujące niekiedy, ale na pewno nie było to az tak zauważalne. Sama teraz wchodzę w wątki z działu na samej górze, patrzę a tam jakaś porada od czapy do głównego zapytania, bo ktoś nawet nie zadał sobie trudu aby przeczytać choćby te dwie czy trzy strony najświeższych choć tez starych komentarzy . A to na prawdę bardzo dużo daje. Sama gdy zaczynałam na forum starałam się poczytać wstecz aby wiedzieć co u kogo i wymiernie pomóc albo samej dopytać. Teraz też o połozeniu łożyska poczytałam wszystko co było o przodującym i inne różne inne problemy ale nie znalazłam swojego problemu więc założyłam nowy, aczkolwiek jak ktoś napisze w starym nawet wątku coś z czym się nie zgadzam to i ja pisze swoje stanowisko :p

2017-12-15 17:33

Od czasu to czasu tak jest niestety. Jak nagroda bardziej przyciąga to jest dużo nowych osób i dosłownie zgubić się tu można:) Ja to najbardziej nie rozumiem sytuacji jak któraś z nas pod kolejnym wątkiem na ten sam temat napisze, że taki już istnieje i poda linka w którego wystarczy kliknąć, a mimo to kolejne komentarze się pokazują pod nowym takim samym postem...

2017-12-15 17:21

Aleksandra nie wiem. Nie bylo mnie tu wtedy. Moze lekko przesadzilam z tym postem ale od paru dni nie moge sie odnalezc na forum.

2017-12-15 16:45

Kochana myślę że to nic nie da niestety. Za dużo nowych osób po prostu i piszą jak leci. W ogóle nie patrzą na nic. Jak ostatnio były lakatatory też było tak kiepsko? Mnie jeszcze wtedy nie było tutaj.

2017-12-15 16:19

Lola ale mi nie chodzi o sytuacje w ktorej przy starych watkach pojawiaja sie nowe pytania. Bo to jest ok. Tak samo nie chodzi mi o sytuacje w ktorych ktos odgrzebuje watki i zadaje pytanie bo nie powiela watkow. Takie zachowania sa super :-). Chodzi mi o to ze wlasnie ktos nie czyta ostatnich postow tylko odpowiada na pytania zawarte w pytaniu sprzed trzech lat. Nikomu w niczym nie pomagajac bo problem jest dawno juz rozwiazany. Mam nadzieje ze mnie ktos opatrznie nie zrozumie:-)

2017-12-15 16:10

zawsze czytam posty ostatnio komentowane oraz najnowsze wątki , nie patrze na datę pierwszego wpisu . Bo pod tym wpisem dziewczyny pytają o jeszcze wiele rzeczy i to teraz w czasie teraźniejszym. Ja również dopisuje wpisy pod załączone już posty kilka miesięcy czy lat wstecz aby nie tworzyć nowych i nie zaśmiecać forum Lovi