Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pytania innych na temat ciąży

Data utworzenia : 2017-12-14 22:03 | Ostatni komentarz 2018-12-03 18:27

N.Bednarz

710 Odsłony
14 Komentarze

Kochane czy któraś z Was spotkała się z dziwnymi wręcz niezręcznym pytaniem kierowanym w waszym kierunku od innych ludzi na temat ciąży? Na przykład czy ciąża była planowana itp. u mnie spotkałam się z takimi pytaniami mimo to, że z mężem jesteśmy już trochę po ślubie i już dawno planowaliśmy dzidziusia. Może to nic takiego dla niektórych, ale to nasza sprawa i nasze życie, ale czasy są takie, że ludzie są ciekawscy i muszą wszystko wiedzieć nawet jeśli pytania są często nie na miejscu.

2017-12-15 13:10

U mnie tez na szczescie nie było takich pytan może dlatego ze byłam ponad dwa lata po slubie.Bo jak ktos juz nie ma ślubu to kazdy myśli że ciąża byla nie planowana.Jak zaszlam w drugiej ciazy a synka mialam wtedy jeszcze malego bo mial dwa latka to pytali vzy chcieliśmy drugie.No oczywiście że chcieliśmy i oby dwie ciąże były planowane

2017-12-15 13:09

U mnie tylko pozytywne reakcje ludzi i pytania o moje samopoczucie, czy już wiemy jaka płeć, kiedy termin, czy wybraliśmy imię.

Konto usunięte

2017-12-15 12:19

Raczej nie mieliśmy takich sytaucji będąc w ciąży. Jeszcze przed pierwszym dzieckiem czasami ktoś pytał kiedy będzie.

2017-12-15 09:52

Dokładnie teraz czy ciąża przed ślubem czy po to każdego indywidualna sprawa, a zawsze znajdzie się ktoś kto będzie komentował, bo ludzie tacy są ich się nie zmieni, teraz są inne czasy i nie wszystkim spieszy się do ślubu. ☺ ja bardzo się cieszę ba przyjście mojego synka czy nawet byłoby to przed ślubem ważne żeby było zdrowe. Ja o moim dzieciątku i o ciąży uwielbiam mówić, ale nie akurat osobą, które są wścipskie, a takich na wsi u Nas nie brakuje. Zawsze najwięcej chcą wiedzieć o wszystkim. ☺ a tutaj na forum mogłabym rozmawiać z Wami godzinami ❤ nie jestem tutaj długo ale już się uzależniłam od forum

2017-12-15 07:02

U mnie na szczęście nie było takich pytań. Pierwsza ciąża była dla mnie zaskoczeniem, jednak nie wstydziłam się tego(nie bylismy po ślubie). Ale jak to mówią z dzieci zawsze sie trzeba cieszyć, nieważne czy planowane czy nie. Poza tym teraz to już nie jest takie tabu, gdy dziecko jest nieślubne. Druga ciąża już planowana :)

2017-12-14 22:14

Oczywiście jeżeli chodzi o forum to co innego bo tutaj wszystkie razem dzielimy się swoimi radościami, opiniami i tutaj forum jest do tego przeznaczone żeby sobie również pomagać. I pomimo, że się nie znamy, to mimo to tutaj czuję się na prawdę jakbyśmy wszystkie znały się od lat. ☺