Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pytania innych na temat ciąży

Data utworzenia : 2017-12-14 22:03 | Ostatni komentarz 2018-12-03 18:27

N.Bednarz

709 Odsłony
14 Komentarze

Kochane czy któraś z Was spotkała się z dziwnymi wręcz niezręcznym pytaniem kierowanym w waszym kierunku od innych ludzi na temat ciąży? Na przykład czy ciąża była planowana itp. u mnie spotkałam się z takimi pytaniami mimo to, że z mężem jesteśmy już trochę po ślubie i już dawno planowaliśmy dzidziusia. Może to nic takiego dla niektórych, ale to nasza sprawa i nasze życie, ale czasy są takie, że ludzie są ciekawscy i muszą wszystko wiedzieć nawet jeśli pytania są często nie na miejscu.

2018-12-03 18:27

Wkurzaja te teksty i to bardzo a zwlaszcza teraz gdy jest 500+ bo ci ktorzy tak gadaja dodatkowo tym.wlasnie sie buzuja ... Niestety ja pracuje Maz pracuje a teksty tez slyszalam ze na 500 polecialam i takie tam . ale coz

2018-11-19 13:52

Ja kiedyś usłyszałam głupie pytanie ale odnośnie swojego ślubu. Ślub brałam będąc 9 lat w związku (w tym 4 lata mieszkaliśmy razem). Kiedy w pracy powiedziałam, że wychodzę za mąż to jedna osoba mnie spytała czy to jest ślub z miłości czy jestem w ciąży : D W ciąży nie byłam, a koleżanka się bala, że szybko pójdę na zwolnienie lekarskie :D

2018-11-02 11:12

Moim zdaniem nie ma co się przejmować, ludzie zawsze będą ciekawscy, będą komentowali czyjeś życie i interesowali się każdym szczegółem, troszkę dystansu :)

2017-12-15 21:50

AgataS1990 to dobrze, że takie się nie pojawiają może w mieście inaczej ludzie patrzą na kobiety w ciąży i nie wtrącają się do tego i nie zadają wścipsko pytań. :) ale ja własnie mieszkam na wsi i tutaj każdy zna każdego, więc takie pytania się zdarzają. :) Oby same miłe komentarze były kierowane w Twoim kierunku w czasie ciąży. :)

2017-12-15 20:28

Ja jestem nieślubna ciężarna i nie kojarzę jakoś bardzo upierdliwych pytań czy generalnie wypowiedzi. Oczywiście nieraz ktoś znajomy zapyta czy planujemy ślub, ale to chyba normalne pytanie, więc nie czuję się urażona. Podejrzewam, że w mojej rodzinnej miejscowości byłoby gadania, jak to na wsiach, ale mieszkamy teraz w mieście, a tu ludzie już są przyzwyczajeni do nieformalnych związków. Bardziej chyba rozwody teraz są komentowane. Co do ciąży ogólnie, to same miłe komentarze. Wręcz, dostajemy gratulacje, że nam się udało, co nas bawi, bo jakoś specjalnie nie planowaliśmy:-)

2017-12-15 19:58

Agusia8 to jest prawda nie ma ślubu czyli wpadka, a ile osób w tych czasach ma dzieci są szczęśliwi i nie mają ślubu, a nawet jeszcze nie myślą i nie planują ślubu. To takie pytania na prawdę czasem nie na miejscu to każdego indywidualna sprawa czy planuje, czy nie. :) agniejeska no zadanie takiego pytania mnie również by wkurzyło.. jeszcze tak sformułowane.. Najlepiej kupić stopery do uszu i wtedy mogą pytać codziennie. :D przecież żadna z Nas nie jest w stanie przewidzieć kiedy urodzi czy przed terminem czy w dniu terminu czy nawet po terminie najważniejsze, żeby z Tobą i dzidziusiem było wszystko w porządku, czego życzę Tobie i sobie też. :) akinoM dlatego czasami warto przejść i udać chyba, że się nie słyszało takich porównań na temat kobiet w ciąży.. :) skąd ludziom przychodzą takie pomysły do głowy, nie wiem..

2017-12-15 13:44

agniejeska - rzeczywiście takie teksty typu "kiedy ty się wyklujesz" mogą być irytujące... być może jeszcze mnie to czeka... ale też słyszałam kiedyś na przystanku o przypadkowej dziewczynie "o kinder niespodzianka idzie" no cóż ludzie lubią być wścibscy, więc nie ma się co denerwować :)

2017-12-15 13:24

A mnie jedyne pytanie które denerwuje to te które pojawia się od ok 2 tygodni to kiedy urodzę. A dzisiaj facet mojej przyjaciolki dowalił do mnie "kiedy ty się wyklujesz". Grrrryyyy... Ciekawe co bedzie jak nie urodzę do terminu pytania będą wtedy chyba codziennie.