Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Konkursy #teamLOVI (394 Wątki)

Mam problem ze zmiana smoczka

Data utworzenia : 2017-03-28 00:44 | Ostatni komentarz 2017-07-01 01:19

didu28

2501 Odsłony
11 Komentarze

Moj synek ma 5 miesiecy i uzywa najmniejszego smoczka nie chce go zamienic na na wiekszy,to moje pierwsze dziecko ale kupilismy mu butelke od 3-9 miesiecy i smoczek taki sam,tylko ze jak wymieniam mu smoczek na wiekszy to on sie dławi,moze mi ktos doradzic co zrobic bo chyba juz czas zeby mial wiekszy smoczek a nie ta miniaturke,pozdrawiam i dziekuje za pomoc

2017-03-28 10:00

Oznaczenia na smoczkach są tylko orientacyjne.Jeśli Twój syn nie radzi sobie z szybszym wypływem mleka to widocznie nie jest jeszcze na to gotowy.Jak ma się krztusić to to lepiej pozostań przy mniejszym smoczku. Moja córka ma 11 miesíęcy a pije ze smoczka 6 m+.Gdy zmieniłam na większy to się krztusiła.Zaś gdy przepłym był za mały to się męczyła i miała spoconą główkę. Jak już będzie się denerwował przy jedzeniu bo będzie mu za mało leciało to wtedy będzie czas na zmianę smoczka.

2017-03-28 09:59

ja wprowadzałam stopniowo wiekszy smoczek ale i tak najlepiej synek radził sobie w nocy z większą dziurką. stopniowo tzn dawałam mały smoczek i po paru chwilach szybciutko zmieniałam na duży, jak się dławił to znowu zmiana. niestety musiałam mieć przygotowane 2 butelki aby nie stresować dziecka. zmiana trwałak od 3 do 5 karmień, chociaż ostatnio załapał za 2 razem tu potrzeba cierpliwości . polecam smoczki z mniejszym zakresem wiekowy np. 3-6 potem 6-9

2017-03-28 09:13

Spokojnie każde dziecko się rożni, trzylatek też trzylatkowi nie równy, jeden wiekszy drugi mniejszy, z niemowletami jest podobnie wiec nie martw sie zqaleceniami producenta tylko co jakiś czas podejmuj próbe wymiany, skoro jeszcze sie dławi synek, widocznie nie jest gotowy na zmiane. Lepiej żeby pojadł jeszcze z mniejszego smoka (chociaz pewnie jedzenie trwa dłuzej) niz jakby mial sie dlawić, krztusić i nałykac tym samym powietrza. jedzenie dla dziecka ma być przyjemnościa a nie sytuacja stresową. Cierpliwosci