Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Kokon, otulacz...

Data utworzenia : 2017-10-23 16:09 | Ostatni komentarz 2017-10-24 10:11

Kinga-1910

1098 Odsłony
7 Komentarze

Witajcie, Pomimo,że wątek kokonów był już poruszany nie znalazłam tego czego szukałam. Dlatego zakładam nowy wątek. Jestem w trakcie kompletowania wyprawki i robię pierwsze zakupy. Bardzo podoba mi się coś takiego jak kokon , otulacz czy kojec -znalazłam 3 różne nazwy. Chciałabym aby pełnił funkcje łóżeczka podróżnego, czegoś w rodzaju ochraniacza w naszym łóżku-wydaje mi się że w takim kokonie będzie maluszek bezpieczniejszy. Jeden z producentów pisze ,że można wkładać taki kokon do wózka głębokiego i do zwykłego łóżeczka zamiast pościeli. Wybór jest bardzo duży, ceny i pewnie jakość też zróżnicowana no i wymiary. Większość ma wew, tylko 70 cm. Obawiam się ,że to za mało... Czy któraś z Was ma albo miała taki kokon? Jeśli tak proszę o rady i najlepiej nazwy firm. Podoba mi się jeden z allegro, ale trochę jest za krótki i dużo tańszy od innych-co może nie iść w parze z jakością... Będę wdzięczna za pomoc! pozdrawiam

2017-10-24 10:11

Osobiście nie miałam bo uważałam że to zbędna rzecz w wyprawce która i tak jest spora a dl tego im mniej w łóżeczku tym lepiej. Ale 70 cm to nie jest mało bo dziecko zanim tyle urośnie to zdarzy się już przekręcać na boki i udusić więc jak dziecko porośnie kokon i tak przestaje być używany.

2017-10-23 23:59

A mi podobają się kokony i jakbym znalazła jakiś tani przed urodzeniem dziecka to bym kupiła. Czytałam kiedyś o takich http://sklep.lulando.pl/product-pol-10657-LULANDO-Kokon-dla-dziecka-Szary-w-Biale-Gwiazdki-Bialy.html Jeśli planujesz wyjazdy z maleństwem to może się na prawdę przydać lub jeśli będzie spało z wami. Ja nie raz musiałam uważać jak się mąż w łóżku obracał żeby przypadkiem na małego się nie obrócił bo normalnie spał w łóżeczku ale jak już kilka razy w nocy musiałam wstać to już go potem wzięłam do nas bo wtedy ładnie spał. Z kolei jeśli nie jesteś pewna czy faktycznie będziesz z niego korzystać to kup sobie poprostu jakiś tani

2017-10-23 21:30

Sama nie kupiłam, bo jak usłyszałam o nim, córeczka była już za duża. Myślę, że 70cm jest wystarczajace, większy maluszek jest w stanie przekręcić się samodzielnie przez sen, a przez to udusić, bo kokon dość wąski jest. Jeśli maluszek będzie troszkę dłuższy, też nie powinno to przeszkadzac- końcówki w dolnej części łączy się w wiekszosci za pomocą sznurka, więc mozna go nie zawiązywać. Co do konkretnej firmy nie doradzę, bo nie mam doświadczenia.

2017-10-23 21:29

My dostaliśmy w prezencie też przenośne spanko dla maluszka. Składa się w poręczna walizeczke, jak będziemy jechać do dziadków to będziemy zabierać.

2017-10-23 20:56

Ja bym się bała znowu że mi bobas nosem się wtuli w to i udusi. Ja się ciągle twardo trzymam zasady że w łóżeczku ma nie być nic. Żadnych ochraniaczy, zabawek, poduszek itp. Nic co mogłoby zwiększyć ryzyko SIDS. A tak z innej strony to też mi się wydaje że mało praktyczne to i jak dla mnie zbędne.

2017-10-23 19:34

Również nie zakupiłam kokona bo rozmowie z koleżanką, jej córeczka w ogóle nie chce w nim leżeć.

2017-10-23 18:57

Sama takiego kokona nie mam ponieważ został mi odradzony. Kuzynka kupiła i powiedziała że okazał się całkowicie niepotrzebny i wywaliła pieniądze w błoto. Ale oczywiście wszystko zależy od dziecka i rodziców :-)