Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

do wózka gondoli: daszek przeciwsłoneczny czy parasolka?

Data utworzenia : 2017-06-30 09:10 | Ostatni komentarz 2017-07-16 20:53

monazuza

1434 Odsłony
7 Komentarze

Cześć, chciałabym osłonić maluszka przed słońcem na spacerze. Czy ktoś stosował daszek przeciwsłoneczny? Podobno lepiej zasłania niż parasolka i zajmuje mniej miejsca.

2017-07-16 20:53

Już kupiłaś ale się wypowiem dla innych mam. Otóż parasolka się nie spisała. W mojej okolicy jesr wietrzenie, a nawet lekki wiaterek już zaczyna przeszkadzać w stabilnym mocowaniu parasolki. Ciągle musiałam ją trzymać jedną ręką. W rezultacie ją odpięłam, a używałam lekkiego kocyka, bo nie sądziłam, że istnieją takie daszki. Ja nie polecam parasolek.

2017-07-16 16:35

Ten daszek nie jest zły. Wygląda dość kiepsko, ale dobrze zasłania przed słońcem. No i dużą zaletą jest to, że zajmuje mało miejsca, bo to kawałek materiału.

2017-07-02 21:47

Ja chyba też poszukam daszka bo już mnie denerwuje jak Adaś się wierci bo słońce go razi.

2017-07-02 14:23

Osobiście miałam parasolkę i jaki dla mnie jest to jedno wielkie nie porozumienie. Nie mogłam jej dobrze ustawić, mocowanie miała słabe i tak jak Gabi po kilku spacerach przestałam z nią wychodzić. Daszek... Sama nie miałam ale koleżanka była z niego zadowolona.

2017-07-02 10:44

Dzięki, daszek wlasnie kupiony. Dam znac jak sie spisuje:)

2017-07-02 09:58

Nie używałam daszka więc się nie wypowiem ale miałam parasolkę i byłam mega nie zadowolona, denerwowała mnie okropnie i ciężko mi było ją odpowiednio ustawić po paru spacerach po prostu ja schowałam i zaczęłam robić jak za czasów mojego dzieciństwa czyli ustawiać wózek tak by słoneczko dziecku nie raziło w oczy.

2017-06-30 18:48

Mój wybór padł na daszek, ze względów, o których Ty pisałaś. Mogę teraz chodzić tyłem do słońca i maluszka nie razi słońce. Wcześniej kombinowałam z pieluszką i ze spinaczem. Zakupiłam daszek przedłużający budę, żeby był jak najbardziej zbliżony i zintegrowany do całego zestawu. Parasolka od zawsze wydawała mi się obciachowa. I nie pasująca absolutnie do męskiego wózka. Jeszcze dla dziewczynki-modnisi ujdzie w tłumie. To tylko moja opinia- nie musisz się nią kierować :-)