Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Mata edukacyjna dla niemowląt / Mata edukacyjna - gdzie kupić

Data utworzenia : 2013-04-25 12:54 | Ostatni komentarz 2017-10-09 14:36

Nikodem31

15383 Odsłony
189 Komentarze

Polecacie może jakas dobra fajna mate dla malucha ktory ma 3 miesiace jakies sprawdzone macie moze? ----- Justyna2004 Gdzie można kupić fajne maty dla niemowląt

2013-04-26 11:33

ja kupiłam matę BRIGHTstarts żyrafa i powiem szczerze, że mój szkrab zaczął się interesować nią jak miał jakieś 5-6 miesięcy. bardziej interesowały go zabawki luzem, niż poprzypinane. Raczej nie warto szukać wymyślnych i drogich mat, bo nie wiadomo czy nasze dziecko wogóle się tym zainteresuje. Im więcej zabawek, tym gorzej bo dziecko się dezorientuje i tak na prawdę nie wie i nie ma czym się bawić. Warto poszukać używanej maty, bo zawsze to taniej, a może trafimy na nieużywaną (taki nietrafiony prezent) a za to za pół ceny

2013-04-26 08:08

My kupilismy mate Canpol Babies I przyznam szczerze ze bylam pozytywnie zaskoczona. Kolorowa z zapinanymi bokami by dziecko się z niej nie wyturlalo :) Później gdy syn był starszy odpielam pałąki i długo służyła nam jako mięciutka mata na zabawy , przewijania itd :) a cena przystepna !

2013-04-26 00:41

Nikodem31: my mamy tej samej firmy matę model Żyrafa. Ogólnie mata jest niesamowita, właśnie przez to , że ma jedną świetną zabawkę. Takiego kociaka, który mruga światełkami oraz gra różne melodie i odgłosy natury. Synek ją uwielbia! Za każdym razem jak go kładę na matę od razu się uśmiecha do kotka :) Słodki widok! Do tego również jest zainteresowany zabawkami, które wiszą na około. Właśnie na macie nauczył się je łapać! Dosłownie nie mogę się napatrzeć ja młodzieniec rozwija swoje umiejętności manualne i nie tylko. Poza tym długo się zastanawiałam czy zakupić matę, ponieważ słyszy się zazwyczaj, że mata tylko na chwilę, że dużo dzieci nie jest nią zainteresowanych. A ja właśnie zachęcam do zakupu maty! Mój mały spędza na niej dziennie kilka razy nawet po 1,5h. Oczywiście każde dziecko jest inne i zajmuje go co innego. Ja właśnie dlatego zakupiłam matę, bo zauważyłam, że synek uwielbia wiszące zabawki. Mata ta była strzałem w dziesiątkę. Oczywiście nie wyobrażajmy sobie za dużo, mata nie jest po to aby maluch się czymś zajął, a my będziemy mieć "wolne". Ja cały czas bawię się z synkiem na macie :) Zmieniam zabawki oraz tryby kociaka, gdy Lionek zakomunikuje mi, że właśnie się znudził lub skończyła się melodia i pomagam od czasu do czasu włożyć coś do rączki ;) Matę zakupiłam używaną. Po pierwsze dlatego, że nie byłam do końca pewna czy się spodoba. Po drugie względy ekonomiczne. Acha, co do wielkości maty, to nie jest ona zbyt duża Ja powiększyłam powierzchnię maty kolorowym, miękkim kocem, także jak mały zacznie się turlać lub raczkować to nie od razu wyląduje na dywanie.

2013-04-25 21:49

My mamy matę Gigant z Tiny Love i gorąco polecamy! Mata 150cmx100cm, więc maluszek ma sporo miejsca (przynajmniej dopóki nie zacznie pełzać i nie stwierdzi, że świat maty to za mało ;p) :)) Tylko od razu informuję - mata ta nie posiada pałąków. Za to świetnie się sprawdzi dla dziecka, które lubi, bądź nie, leżeć na brzuszku.

2013-04-25 19:35

Szukałam oglądałam wiele mat ale nic konkretnego nie znalazłam jedynie z kilkoma zabawkami i za ponad 100 zł jedyna która wzbudziła moje zainteresowanie to ta http://www.brightstarts.pl/index.php?p2482,aktywna-mata-i-stolik-pszczolka-9217 przekonuje mnie tym ze później ma ten stoliczek do zabawy oraz ze stópkami może spowodować że cos tam będzie grało i świeciło a to dziecko zainteresuje .