Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Karuzela do łóżeczka

Data utworzenia : 2016-08-27 07:13 | Ostatni komentarz 2017-06-09 14:00

karolina.mucha

7159 Odsłony
110 Komentarze

Czym się sugerować przy zakupie karuzeli nad lozeczko ? Kiedy najlepiej ja zalozyc ? Macie jakieś sprawdzone godne polecenia ? I w miarę cenowo gdzie mogę fajna dostać ;)

2017-06-09 14:00

Nam się udało kupić karuzelę z misiami od znajomych z FisherPrice , jest jak nowa, a połowa ceny. Nasza już wisi, chcemy koty przyzwyczaić do tego, że coś wisi, rusza się, daje światło i wydaje z siebie dźwięki. Uczymy ich, że w domu pojawi się maluszek, żeby nie poczuli się zazdrośni czy odrzuceni.

2017-06-08 07:06

Zezowata masz rację. My od początku mieliśmy projektor z melodiami. Pozytywka działa też na zasadzie, że sama się wyłącza po 10 minutach. Zabawki dołączyły dużo później, Zajmowały córeczkę tak gdy ona rano wstawała to jeszcze ja nie musiałam, więc to było fajne rozwiązanie. Jeśli chodzi o sam dźwięk to nie zawiódł mnie póki co FP, inne firmy różnie. Fajnie też jak jest regulacja głośności. Np, podczas usypiania ustawiam kołysanki nieco głośniej, a w nocy już cichutko, by tylko w tle leciał szum, czy melodia. A dodatkowy plus, że ja wstając mam jakieś minimalne światło, a jednocześnie nie tak duże by rozbudzić córę.

2017-06-06 01:14

Dokładnie dziewczyny ja tez nie wkładałam od razu zabawek. :)

2017-06-05 14:24

Dokładnie na początku pałąk jest nie potrzebny dziecku a nam tylko przeszkadza. Dobrze jest właśnie wypróbować te melodyjki jeszcze w sklepie bo czasem są tak okropne że nie da rady słuchać.

2017-06-05 07:22

Mój mąż przesiedział w lesie chyba połowę życia, jeśli syn odziedziczy po nim miłość do lasu to odgłosy dżungli z karuzeli rainforest powinny mu się spodobać :) Kasia S masz rację, ja właśnie myślałam żeby na sam początek zainstalować tylko moduł z melodyjkami i światełkiem, a dopiero po kilku miesiącach jak bobo zacznie zwracać uwagę na otaczający go świat, to dołożyć pałąk z zabawkami. Łatwiej też będzie wyjmować malucha z łóżeczka na etapie w którym się jeszcze z tego będę szkolic :)

2017-06-04 22:28

Dzieci zaczynają się interesować karuzelą dopiero jak mają około 3 miesięcy. Wtedy zaczynają widzieć te wszystkie misie itd. Wcześniej można powiesić karuzelę no ale nie koniecznie ją włączać albo włączyć tylko melodyjki. Pamiętajcie też dziewczyny, żeby dbać o te zabawki i te pluszowe często prać a te plastikowe myć. Świetnie zbiera się na nich kurz. Jak wybieracie karuzelę też zwracajcie uwagę na melodyjki żeby były spokojne, mnożna było je albo ściszyć albo dać głośniej, w mojej karuzeli jest 25 utworów, lampka i zabawki. Można w niej ustawić tryb pracy albo podświetlenie i muzyka, albo podświetlenie muzyka i ruch zabawek, ruch zabawek i muzyka. Plusem mojej karuzeli jest jeszcze to, że po godzinie się sama wyłącza. Aha i pamiętajcie żeby albo układać dziecko raz prawą stroną do karuzeli raz lewą, żeby jak będzie patrzyło to raz z lewej raz z prawej strony. Zapobiegnie to asymetrii.

2017-06-04 22:18

Karuzele nad łóżeczko jest wskazana jak już dziecko skupia wzrok i rozróżnia kolory (na początku tylko biały i czarny, później stopniowo czerwony, żółty itd.), dlatego karuzela nie jest konieczna już od pierwszych dni.

2017-06-04 21:50

Ja też mam z Fisher Price Rainforest. Mój synek lubi na nią patrzeć, ale dopiero tak mniej więcej jak skończył 3 miesiąc. Wcześniej wcale nie był zainteresowany takimi sprzętami, ale jak był troszkę młodszy tak 1,5-2 miesiące to lepiej zasypał jak włonczyłam mu samą melodyjkę, a raczej odgłosy lasu. Fajna sprawa takie dzwięki bardzo go uspokajały.