Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Słuchawki wygłuszające

Data utworzenia : 2016-08-25 10:14 | Ostatni komentarz 2021-09-23 18:57

pani_mamusia

8489 Odsłony
38 Komentarze

Ostatnio przeglądając jeden z portali społecznościowych, natknęłam się na reklamę słuchawek wygłuszających dla niemowląt i dzieci. Mają za zadanie chronić słuch malucha w głośnych miejscach, jak imprezy, koncerty, czy zwykły ruch uliczny. Jak myślicie, czy to gadżet przydatny, czy kolejny sposób zarobienia na totalnie bezużytecznej rzeczy? Osobiście, gdy zobaczyłam reklamę, pierwsze co pomyślałam to: "ale wymyślają....". No bo w końcu kto chodzi z niemowlakiem na koncerty? A stosowanie słuchawek dla uchronienia przed hałasem ruchu ulicznego jest w mojej ocenie przesadą. Dziecko musi się oswoić z otaczającą go rzeczywistością. Ale może ktoś z Was korzysta z czegoś takiego? Jestem ciekawa Waszych opinii na ten temat.

2021-09-23 18:57

Wkleisz link? :) 

2021-09-23 09:55

A jak się te słuchawki nazywają? 

2021-09-19 14:03

Powiem Ci zapłaciłam 115 zł około, ale nie żałuje ani grosza wydanego. Ta "taśma" jest na rzep, więc można w różnych miejscach zapiąć zależności od obwodu głowy, słuchawki też są ruchome więc można je przemieszczać na tej "tasiemce".

2021-09-18 19:14

dwarazyH, przydatna opinia, muszę w takim razie zakupić jak już się dziecko urodzi pewnie nie raz skorzystamy z takiego rozwiązania. 

2021-09-07 10:24

Własnie jesteśmy po tej imprezie, dziewczyny powiem wam SUPER!! 
sluchawki mega, mała dobrze sie bawiła, potem zasnęła jak zabita, potem ja ją trochę wybudzilam , aby dała nam pospać troche . 
w ogole mała podbiła serce wszystkich , bardzo duzo osob z nią tańczyło 

takze polecam te słuchawki, inne dzieci płakały , budziły sie, a ta miała wiecznie uśmiech od ucha do ucha 

2021-09-05 20:25

Myślę, że fajne rozwiązanie, zwłaszcza dla rodziców, którzy lubią "imprezy". 

Wiem, że takie słuchawki czasami są stosowane przy dzieciach nadwrazliwych sluchowo,  które nie są w stanie sobie poradzić z wieksza iloscia bodzcow. 

2021-09-03 07:53

Wyjście jest takie że albo zabrać dziecko i kupić słuchawki bądź zostawić je pod opieką babci. Ja tak do 3 miesiąca bym dziecka nie brała. Teraz umie trzymać główkę także jest zupełnie inaczej. Jak nie umiała to musiałam tylko upominać żeby ktoś trzymał 

2021-09-02 09:37

dziewczyny, a od ktorego miesiaca uzywalyscie sluchawek ?