Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Fotelik rowerowy

Data utworzenia : 2013-04-23 13:11 | Ostatni komentarz 2014-06-30 10:39

Iwona

4465 Odsłony
14 Komentarze

Jaki kupić fotelik rowerowy, aby dziecku było wygodnie? Polecane firmy? Co powinien zawierać odpowiedni fotelik rowerowy?

2013-08-21 12:23

Nasz synek dostał na roczek taki oto fotelik rowerowy z którego nie koniecznie jestem zadowolona ale używamy go i to dosyć często ponieważ uwielbiamy wycieczki rowerowe po okolicy. To co mi się w nim nie podoba to pasy bezpieczeństwa, są solidne ale jakieś takie długie i ochraniacze na ramiona beznadziejne. Ale ogólnie sprawia pozytywne wrażenie. W przyszłym roku postaramy się o bardziej solidniejszy

2013-05-12 08:00

Z tego co wiem są dwie "szkoły" na ten temat: 1. Producenci stoją na stanowisku, że można wozić w foteliku dziecko, które potrafi samodzielnie siedzieć (powyżej 9 miesiąca). 2. Pediatrzy z kolei zalecają jazdę w foteliku dzieciom, które potrafią chodzić (ok 1,5 roku) Osobiście bardziej skłaniałbym się ku opinii nr 2. Wydaję mi się, że warto poczekać troszkę dłużej, ale jednocześnie i pewniej, co w przypadku zdrowia naszych bąbli chyba jest najważniejsze ;-) Pozdrawiam

2013-05-12 00:11

Mnie również bardzo interesuje ten temat. Czy te foteliki stosuje się gdy dziecko zaczyna samo siadać czy są jakieś inne wytyczne?

2013-05-10 10:46

Też planujemy zakup fotelika, sama jeździłam w foteliku wiklinowym jeśli chodzi o podany wątek wyrzej przykład ze zdjeciami tez myslelismy o czyms takim zniechęciła nas ...cena. W najblizszym czassie planujemy wycieczke po sklepach rowerowych w poszukiwaniu fotelika. Jeśli coś znajdziesz daj znać! Dam i ja :)

2013-05-08 13:30

Pamiętajmy, że każdy fotelik ma swoje wady i zalety, przed wybraniem jakiegokolwiek proponuje przeczytać stronę - http://www.jakkupowac.pl/artykul/284 . Poza tym musimy się zastanowić czego sami chcemy i wymagamy, moja koleżanka chciała wypróbować fotelik z wikliny i jest z niego zachwycona. :) ( Ja bym nie ryzykowała - nie ma on żadnych atestów ) Zamiast okularów montuje się OWIEWKĘ - osłania od wiatru i robactwa :)

2013-05-08 12:55

Witaj, Choć mój maluszek ma dopiero 3 miesiące, już wcześniej zainteresowałem się tym tematem. Sam też chętnie jeżdżę na rowerze ;-). Jeżeli chodzi o foteliki rowerowe to jest ich duży wybór. Ja osobiście planuję (na razie tylko plan, bo jeszcze w naszym przypadku za wcześnie) zakup fotelika montowanego między siodełko a kierownicę (do ramy). Takie rozwiązanie ma wiele zalet (dziecko wszystko widzi, nie nudzi go jazda, jest osłonięte ramionami opiekuna i stale pod jego "okiem"). Zobacz np. fotelik rowerowy Kangaroo Carrier WeeRide (cena dosyć wysoka, ale myślę, że warto). Nie zapomnij o kasku dla dziecka! Może okulary na wypadek wpadnięcia czegoś do oczu też by się przydały... Pozdrawiam