Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Kubek menstruacyjny

Data utworzenia : 2016-04-25 22:20 | Ostatni komentarz 2018-04-27 08:08

annawianna

4080 Odsłony
56 Komentarze

Przeczytałam dziś artykuł reklamujący kubek menstruacyjny jako środek higieniczny podczas miesiączki. Przyznam szczerze że pierwszy raz o czymś takim słyszę i żadna z moich znajomych nigdy go nie używała więc nie wiem na ile się sprawdza i czy po założeniu i używaniu nie ma problemów z jego wyjęciem. Może któraś z was stosuje lub stosowała taki kubeczek i może podzielić się opinią :)

2016-04-27 09:23

Ja tam bardziej do kubeczka jestem przekonana niż to tamponów - ich nie lubię, raczej nie stosuję, chyba, że muszę, bo wyjście na basen. Sznureczek nigdy Wam się nie urwał? Bo mi tak. Kiedyś rozważę zakup.

2016-04-26 20:41

Powiem szczerze, że nawet mam wątpliwości co do higieniczności mycia go później? Nie wiem, ale jakoś nie bardzo mnie to przekonuje. Może nie do końca aż tak obrzydza, ale jednak co innego, gdy się to wchłania w podpaskę, a co innego tak sobie wylać z kubeczka.

2016-04-26 20:33

Widzę że pomimo iż na pierwszy rzut taki kubek wydaje się ciekawym rozwiązaniem to macie podobnie jak ja mnóstwo wątpliwości. Ja bałabym się że nie uda się go wyjąć lub właśnie jak pisze Magicznypazur uszkodzę go i .... będę szukać na pilnie lekarza który pomoże :) Wydaje mi się też że może być problem związany z tym że podczas wyjmowania niechcący źle ściśniemy i przechylimy i... plama więc trzeba by się rozbierać podczas wyjmowania kubka. Pomimo iż coraz więcej toalet mam na myśli publicznych spełnia europejskie kryteria to w toaletach ( mam na myśli wc gdzie możemy się zamknąć ) nie ma zlewu gdzie można taki kubek wymyć więc korzystanie z niego poza domem wiązałaby się ze sporym utrudnieniem.

2016-04-26 19:35

Ja co prawda przez chwilę się zastanawiałam jak o nim pierwszy raz usłyszałam ale tak jak dziewczyny zostaję przy tradycyjnych tamponach. :)

2016-04-26 16:30

Pierwsze słyszę i pognałam z ciekawością zobaczyć, co to takiego. I ... rany. Chyba jestem tradycjonalistką jednak. Nie wyobrażam sobie używać takiego kubeczka, dla mnie to hm.. dziwne? Poza tym wyciąganie go...przerasta to moją wyobraźnię chyba. Podobnie, jak magiczny zostaję przy podpaskach i tamponach... A tak na marginesie, zerknęłam na cenę... która dodatkowo mówi do mnie- nie kupuj mnie!

2016-04-26 15:35

hahaha czego to już ludzie nie wymyślą :D Pierwsze słyszę o takim kubku i w życiu, ale to w życiu nie kupię takiego dla siebie :) Zostaję przy tradycyjnych środkach, wolę się męczyć z podpaskami czy tamponami, niż takim kubkiem. Z ciekawości wpisałam w google jego nazwę i weszłam sobie na stronę http://kubeczek-menstruacyjny.pl/kubeczek-menstruacyjny-jak-wlozyc-uzywac-3-sposoby-uzycia i na stronie jest napisane, że przy wyjmowaniu kubeczka, jak źle złapiemy za końcówkę to może się urwać... To tym bardziej podziękuję :) aż tak nowoczesna nie jestem i nie ciągnie mnie do tego typu wynalazków :D

2016-04-26 11:47

Słyszałam kiedyś o kubku menstruacyjnym, ale jakoś się nie zdecydowałam bo nie mam do końca przekonania. Może gdybym znała kogoś kto go używa to decyzję podjęła bym łatwiej i szybciej a tak to jakoś nie mam odwagi.

2016-04-26 11:34

Ja kilka razy już się zastanawiałam nad tym, ale w końcu nie kupiłam, może po ciąży pomyślę. Na jednym forum, gdzie się udzielam, to kilka dziewczyn ma i sobie chwali. Pamiętam, że trzeba nauczyć się dobrze założyć, a tak ponoć komfort większy niż przy tradycyjnych środkach.