Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Kubek menstruacyjny

Data utworzenia : 2016-04-25 22:20 | Ostatni komentarz 2018-04-27 08:08

annawianna

4081 Odsłony
56 Komentarze

Przeczytałam dziś artykuł reklamujący kubek menstruacyjny jako środek higieniczny podczas miesiączki. Przyznam szczerze że pierwszy raz o czymś takim słyszę i żadna z moich znajomych nigdy go nie używała więc nie wiem na ile się sprawdza i czy po założeniu i używaniu nie ma problemów z jego wyjęciem. Może któraś z was stosuje lub stosowała taki kubeczek i może podzielić się opinią :)

2018-04-27 08:08

Evelin, to prawda i kolejny argument. Ja już dawno dużo o nich czytałam i dalej nie jestem za taką formą. Jednak może moje miesiączki nigdy nie były aż tak obfite by szukać tego typu rozwiązań. Agnieszka no to faktycznie, powiem szczerze, jeszcze nie spotkałam się z takimi objawami po tamponach, chociaż właśnie w teorii o nich wiem.

2018-04-23 12:47

o tym kubku nie słyszałam, ale i tak bym się nie zdecydowała, ja jak agnieszka.sz tradycyjne i sprawdzone podpaski, na tampony nigdy się nie zdecydowałam i raczej się nie zdecyduję, nigdy mnie nie przekonywały

2018-04-19 15:21

Pierwszy raz słysze o czyms takim ;o

2018-04-19 13:09

Ojej Agnieszka to wygląda, że pojawiły się u Ciebie objawy Zespołu Wstrząsu Toksycznego od tamponu właśnie :O U mnie, mimo że regularnie używałam tampony nigdy takie coś nie miało miejsca, ale na każdym opakowaniu tamponów jest takie ostrzeżenie

2018-04-18 23:28

A ja dziś pierwsze tu o nich słyszę - kubeczki....hmmm czego to ludzie naprawdę nie wymyślą. Ja w podobie jak Agnieszka tylko podpaski i wkładki - tampony i inne wygibasy odpadają. I nie przeszkadzają mi latem - po prostu wybieram cieniutkie , moga byc nawet i zapachowe i wygodna bielizne ; )) to tylko kilka dni, idzie przeżyć ;))

Konto usunięte

2018-04-18 23:20

Słyszałam już dawno temu o tym wynalazku, ale mnie jakoś nie przekonuje. Ja jestem tradycjonalistką i w tym temacie wolę podpaski. Raz użyłam tamponu i jakoś bardzo zle sie po nim czułam. Miałam mdlosci i o mało przytomnosci nie straciłam.

2018-04-18 20:57

Jeszcze nie używałam kubeczka menstruacyjnego, ale moja szwagierka bardzo mi go poleca.. Mam pewne obawy i wątpliwości, ale na pewno będę rozważać użycie tego wynalazku w przyszłości :) Wg mnie nie w każdej sytuacji się sprawdzi, np u mnie w pracy toalety są zamykane, ale już zlewy są jakby w części wspólnej i zawsze można tam kogoś spotkać. Nie wyobrażam sobie myć taki kubeczek przy osobie postronnej lub w stresie że zaraz ktoś tu wejdzie... Założyć drugi raz bez umycia? Obrzydlistwo :)

2018-04-18 11:57

Mnie również ten wynalazek nie przekonuje, nawet gdy słyszę, że trzyma dłużej niż tampon. Jest jeszcze kwestia higieny i nie zatrzymywania krwi w środku maksymalnie długo... Pozostanę przy tradycyjnych środkach.