Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Dostawka do łóżka

Data utworzenia : 2016-02-10 22:24 | Ostatni komentarz 2024-09-13 12:46

Kasia84

3438 Odsłony
28 Komentarze

Witam serdecznie. Chciałabym dowiedzieć się czy kupowałyście przed narodzinami maluszków łóżeczka-dostawki do Waszego łóżka i czy się przydawały?? Kompletujemy właśnie wyprawkę i meble i zastanawiam się nad takim małym łóżeczkiem. Normalne łóżeczko już mamy i będzie stało w sypialni, niedaleko Naszego łóżka, ale ta dostawka umożliwiłaby mi na początku spanie obok małego i nie trzeba by wstawać po niego w nocy do karmienia- przynajmniej tak sobie to wyobrażam :) A jak to będzie naprawdę to nie wiem, wydatek dość spory bo ta którą chcę kupić z chicco - next to me to koszt około 600 zł. Doradzicie?? ----- Dziewczyny, proszę o opinie. Macie może dostawę do łóżka zamiast normalnego łóżeczka? Jak się u Was sprawdza? Maluszkowi wygodnie? Do kiedy Wam posłużyła? Zastanawiamy się z Mężem nad kupnem takiej dostawki ze względów logistycznych

2024-09-13 12:46

Widziałam właśnie ceny to też mnie się to w ogóle nie opłaca. 

2024-09-08 16:21

Hej, czy jest tu jakas mama, która chce sprzedać dostawkę? Wertuję oferty na olx czy vinted, ale ceny są z kosmosu, zazwyczaj tak wysokie, że dołożę 50zł i mam nową. W dodatku jeśli będę musiała dokupić nowy materac to wyjdę na tym interesie jak Zabłocki na mydle :).

Ja jak coś sprzedaję to wystawiam za pół ceny albo niżej i zawsze mi rzeczy schodzą w 2-3dni. 

Jeśli coś macie, to wymienimy się mailem i dogadamy, bo tutaj chyba linka wstawić się nie da :)

2019-11-18 13:18

PaulinaA - nie ma za co. Decyzja i tak należy do Ciebie :). PS. A jaka jest?

2019-11-18 11:26

Dzięki dziewczyny :) za rady

2019-11-18 09:31 | Post edytowany:2019-11-18 16:23

Miałam dostawkę bo mielismy w pokoju mało miejsca. Byłam zadowolona. Natomiast jeżeli masz miejsce w sypialni to uważam ze to zbędny wydatek. Lepiej żeby dziecko spało od początku w swoim łóżeczku, wbrew pozorom takie maluszki też przyzwyczajają się do miejsca do spania.

To o czym pisze Eleonorka czyli ze możesz bez wstawania przysunąć dziecko do karmienia i odsunąć po, wogóle  się nie sprawdzi bo przeciez karmisz raz prawa piersią raz lewą, takie maluszki robią często kupki wiec i tak musisz wstać zmienić pieluszkę, jeśli masz bardzo wrażliwe dziecko to odsunięcie go po karmieniu może go wybudzać, musisz wiec bardzo delikatnie go odkładać. 

U nas łóżeczko dostawne wystarczyło na 4 miesiące. Mieliśmy takie ze szczebelkami i synek często się budził uderzając o nie rączkami. Założenie ochraniacza nie wchodziło w grę bo dostawki są wąziutkie (u nas to było 40cm). Teraz synek śpi w łóżeczku 120/60 i w końcu jest mu wygodnie.

2019-11-17 00:39

Dostawki na pewno są wygodniejsze i  mniej miejsca zajmuje niż normalne łóżeczko 

2019-11-16 20:09

Też uważam że dziecko powinno spać w swoim łóżeczku ALE jeśli ktoś rozważa spanie z dzieckiem albo wie że nie będzie konsekwentny w odkładaniu go to uważam że taka dostawka to dużo lepszy pomysł. Bo to jednak trochę oddzielnie. 

Myślę że napewno jest to też wygodne dla mam kp. 

2019-11-15 11:11

Ja za dostawkami nie jestem. Dzieci lepiej jak śpią osobno (chociaż wiadomo... trzeba po nocach do nich wstawać). Dziecko obok w łóżko jednak zmniejsza libido, sprawdzasz czy się nie obudzi podczas Waszych igraszek i nie nauczy się samodzielności. Może w przedszkolu nie chcieć spać