Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Łóżko piętrowe

Data utworzenia : 2015-07-13 10:36 | Ostatni komentarz 2022-03-24 11:40

konto usunięte

2968 Odsłony
35 Komentarze

Wątek dla nieco starszych dzieci. Długo zastanawialiśmy się, czy kupować łóżko piętrowe. Jak już postanowiliśmy, że tak, to zastanawialiśmy się-jakie. Wybór nasz padł na piętrowe łóżko z drewna(nie ze sklejki), ze schodami. Młodsza śpi na dole, starsza na górze-nie mamy żadnego problemu z tym, że same tam wchodzą i urzędują na górze. Choć to były moje główne obawy. Jakie są Wasze doświadczenia z piętrowymi łóżkami?

2022-03-24 11:40

Lena myślę że to najlepsze rozwiązanie problemu właśnie 😁

2022-03-23 10:58

Pewnie ze tak myślę że to bardzo dobre rozwiązanie. Nie będzie właśnie płaczu, Krzyków i zazdrości 

2022-03-23 09:43

No właśnie zrezygnowalam z piętrowego łóżka. Mąż tak jak wy twierdzi. Na dodatek syn czasem chce żeby się z nim w nocy położyć. To byłaby dla nich atrakcja, a młodszy dwulatek jest nieostrożny jeszcze i ciągle by się wspinał. Za mali jeszcze. No i cenowo o wiele taniej wyjdzie, w tej cenie mogę im np dokupić komodę. No a jeszcze wam powiem, że myślałam o pojedynczym takim w kształcie auta dla młodszego ale jak starszy się dowiedział to płacze że on też chce takie. Więc zawsze coś. Dlatego kupię najzwyklejsze łóżko i nie będzie płaczu i zazdrości.

2022-03-17 00:24

Ja bym się na piętrowe nie zdecydowała dla mnie bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze. 

Wolałabym kupić 2 osobne nawet 1 niż takie piętrowe a później mieć wyrzuty sumienia że moje dziecko spadło. Przecież to tyllp i wyłącznie wina będzie rodzica 

2022-03-09 21:01

u nas za chwile będzie piętrowe z powodu braku miejsca. tyle ze mój starszy syn ma 7 lat i on będzie zajmował górę. 4 latkowi chyba bałabym sue kupić 

2022-03-09 14:50

Lena takie zabezpieczenie siatką to nie jest głupi pomysł, ale jak dziecko jest zaspane w nocy , a mówisz ze wstaje to może też spaść z tych schodów, a może lepszym rozwiązaniem były by łóżka z IKEA SLÄKT Rama łóżka z łóżkiem dolnym/pojem, biały, 90x200 cm - IKEA

2022-03-09 00:12

Ciężko stwierdzić. 

Ja myślę że piętrowe są nie praktyczne są dość wąskie i właśnie istnieje możliwość spadnięcia z wysokości także ja swojemu bym takiego nie kupiła. Wolalabym kupić lub poszukać tanie łóżko i wiedzieć że moje dziecko będzie bezpieczne w nocy. A ja pójdę spokojnie spać 

2022-03-07 19:43

Dziewczyny odświeżam wątek. W maju rodzę córeczkę i synek musi oddać siostrze łóżeczko. Sprawa ma się tak że chłopcy kończą w lipcu 4 latka i 2 latka. I nie wiem co mam zrobić. Kupić łóżko piętrowe czy pojedyncze dla młodszego? Starszy śpi w swoim łóżku od dwóch lat. Takie piętrowe jest sporo droższe niż pojedyncze. A po drugie to boję się że starszy spadnie z piętra. Czasem zdarza mu się wstać w nocy i może się zapomnieć. Z drugiej strony widziałam takie siatki zabezpieczające, no i te łóżka nie są wysokie bardzo. Na pewno będą mieli więcej miejsca. No sama nie wiem co robić, co mi poradzicie w tej sytuacji? Co byście zrobiły na moim miejscu?