Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Śpiworek do wózka - na co zwrócić uwagę?

Data utworzenia : 2015-01-21 12:57 | Ostatni komentarz 2019-07-22 09:15

aaasik1

4942 Odsłony
27 Komentarze

Drogie mamy, czy praktykujecie używanie śpiworka do wózka na zimowe sp[acery? Jeśli tak, na co zwrócić uwagę przy jego zakupie, bo właśnie mam takowy zamiar. Czy z wełną zda egzamin?

2015-01-21 19:35

Aaasik ja kiedy kupowałam wózek ( używany) nawet nie zwróciłam uwagi na to iż kobieta która mi go sprzedała dołożyła gratis śpiworek ( Maclaren), ale szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie teraz spacerów bez niego. Śpiworek to naprawdę przydatna rzecz szczególnie jeżeli nie wozisz dziecka w gondoli. Ja mam bardzo podobny jak ten na zdjęciu poniżej, jest bardzo ciepły i praktyczny.Tak jak zauważyła Zofia zwracaj uwagę na to z jakiego jest materiału i co jest w środku ( w naszym jest polar). Jeżeli coś mogę doradzić to kup śpiworek w ciemniejszym kolorze, ponieważ nie tak dawno zauważyłam jak jedna mama miała w wózku jasno pomarańczowy śpiworek ale niestety bardzo zabrudzony. Zresztą jasne kolory w wózku to nie jest chyba dobry pomysł. Sprawdź przed zakupem czy wybrany przez Ciebie śpiworek pasuje do modelu wózka tzn. czy dopasujesz wycięcia w śpiworku pasów bezpieczeństwa w wózku. Ja mam znacznie większy śpiworek i na ten moment podwinęłam go pod nóżki dziecka, ale za to mam nadzieję że posłuży mi jeszcze prze rok lub dłużej.

2015-01-21 15:33

dziękuję bardzo, rzeczywiście, chyba bym na to nie zwróciła uwagi, czyli chodzi o materiał, z jakiego jest wykonany :)

2015-01-21 15:08

Moja pierwsza uwaga to żeby nie ślizgał się po wózku. Kupiłam śpiworek i wydawał mi się super a kiedy pierwszy raz posadziłam JJ w nim do wózka to mu dupka zjechała do oparcia na nogi ;) Powinien też być w miarę duży, żeby posłużył choć dwa sezony :) Tyle moich uwag, podanych z autopsji :)