Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Rajstopy dla niemowlaka z mlecznej przędzy.

Data utworzenia : 2015-01-01 15:41 | Ostatni komentarz 2015-01-03 14:36

annawianna

2269 Odsłony
7 Komentarze

Kilka dni temu rozmawiając z koleżanką która bardzo lubi ciekawe i nietypowe rozwiązania powiedziałam że mój synek bardzo lubi nosić rajtuzki i dla mnie też wydają się być wygodnym ciuszkiem dla dziecka szczególnie gdy przebywamy w domu. Koleżanka zadzwoniła dziś i zapytała jaki rozmiar nosi mój synek bo chce mu kupić rajtuzki z przędzy pozyskiwanej z mleka. Sprawdzałam w internecie i faktycznie firma Wola ma w swojej ofercie takie.Jestem ciekawa czy któraś z Was ma lub miała takie rajtuzki dla dziecka i czy faktycznie są lepsze i bardziej zdrowsze niż zwykłe bawełniane rajtuzki.

2015-01-03 14:36

Ja jeszcze nie słyszałam o takim wynalazku, ale z patrząc z perspektywy praktycznej mamy to by mi było szkoda kasy na takie z racji, ze są białe. Ja to bym poprosiła koleżankę o cos bardziej praktycznego (chodzi mi tu o kolor). Firma Wola ma bardzo dobre rajstopki i my też mamy, ale bawełniane. Ja też nie zauważyłam żeby synkowi w nich pociły się nóżki. A skóra też jest fajnie nawilżona. Jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać.

2015-01-03 09:49

mambasia zgadzam się z toba. Ja biale mam tylko do wyjścia typu lekarz wyjście gdzies bo jak dziecko czołga to rajstop tych jest ciężko doprać. Tez używam tych z woli bawełnianych maja fajne ciekawe wzory i kolory i kosztują ok 10 zl. nie zauwazylam żeby skora się po nich wysuszala.

2015-01-02 14:51

My też używamy rajstopek i skarpetek z Woli, ale bawełnianych. One też są bardzo dobre i dziecku nie pocą się w nich nóżki.

2015-01-02 14:29

Wola ma bardzo dobre rajstopki , te z mlecznej przędzy są wykonane z bawełna 48%, włókna białkowe 26%, poliamid 22%, elastan 2%, polipropylen 2%, kosztują ponad 40 zł ja bym osobiście takich nie kupiła bo szkoda mi było by mi pieniędzy, rajstopki z tej kolekcji posiadają tylko jeden kolor biały, a która z mam by założyła dziecku białe rajstopki do raczkowania za ponad 40 zł,

2015-01-02 12:17

Rajtuzki kosztują ok 40 zł, pytam o opinie dlatego że nie mam przekonania czy warto aby koleżanka wydała pieniądze na produkt który nie różni się od innych. My mamy kilka par bawełnianych rajtuz dla synka ale te wg opinii producenta mają właściwości antybakteryjne i pielęgnacyjne. Koleżanka gdzieś przeczytała że skóra dziecka się nie wysusza a gdy dziecko zaczyna raczkować takie rajtuzki są bardzo delikatne i nie uciskają w żadnym miejscu. Jeżeli mój synek takie dostanie to napiszę Wam opinie o nich.

2015-01-02 11:54

Annawiana a ile kosztują takie rajstopki i czemu maja one sluzyc bo nie bardzo rozumiem. A czemu nie zalozyc dziecku zwykłych bawełnianych rajstopek czy jest na nie uczulone czy ma wysypke.

2015-01-02 07:19

Niestety nie mialam osobiscie takich ale kolezanki coreczka dostala takie w prezen ie na chrzciny. Od zwyklych roznia sie w dotyku, sa bardziej mile i takie fajne w dotyku. Mala jest alergikiem i niektorych ubran nie moze nosic tak samo i niektorych rajstopek a tbenie uczulaja;) mysle ze jak jest okazja to warto sprawdzic i wyprobowac nowosci. Jak juz bedziesz je miala to czekam na opinie;)