Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Zakupy przez internet

Data utworzenia : 2014-06-03 14:58 | Ostatni komentarz 2021-05-10 07:09

Wiolus_1991

23814 Odsłony
296 Komentarze

Drogie mamy jakie strony/sklepy internetowe polecacie, by zrobić odpowiednie zakupy dla maluszka? Jestem w trakcie kompletowania wyprawki i poszukuję sklep internetowy z rozsądnymi cenami...

2014-06-04 18:31

Chyba nie ma jednego sklepu, który większość cen miałby preferencyjne. Raczej to się rozkłada, część allegro, część sklepów internetowych (np.http://www.sklep-edisa.pl/index.php?k4,spiworki-dla-dzieci tu chyba kocyk i rożek zakupimy), a część z tego co obczajaliśmy to lepiej kupić w sklepie stacjonarnym, bo ceny sa porównywalne,ale z przesyłką się nie kalkuluje.

2014-06-04 17:42

Allegro,gumtree i tablica :) aczkolwiek przyznam się szczerze,że moi znajomi raczej korzystają-ja nie :) jakoś wolę iść i zobaczyć na własne oczy i dotknąć :) wiem,że nie zawsze jest taka możliwość,ale jakoś staram się znaleźć czas i siły na te przyjemności :)

2014-06-04 15:54

Również należę do osób, które większość rzeczy kupowały na Allegro (oprócz ubranek dla dziecka). Moja rada: najpierw iść do sklepu stacjonarnego pooglądać sobie interesujące nas rzeczy tak żeby wiedzieć jak wyglądają w rzeczywistości (gdyż na necie zazwyczaj zdjęcia są obrobione tak żeby zachęcały potencjalnych klientów, a niekoniecznie ukazują rzeczywistą "postać") oraz pospisywać ceny. Później poszukać tych produktów na necie (Allegro, sklep internetowy) i porównać sobie cenowo. Wybrać dla siebie najkorzystniejszą ofertę :-) Trzeba pamiętać, że produkty kupione przez internet można zwrócić chyba w przeciągu 10dni bez podania przyczyny...natomiast rzeczy kupionych w sklepie stacjonarnym zazwyczaj nie można zwrócić- chyba, że mają one jakieś wady np. techniczne. Kupując przez internet do ceny produktu trzeba doliczyć także koszty przesyłki. Na Allegro są sprzedawcy, którzy pobierają tylko jedną opłatę za przesyłkę mimo zakupu wielu przedmiotów. Z własnego doświadczenia wiem, że ceny na Allegro są korzystniejsze niż w sklepach stacjonarnych i naprawdę można zaoszczędzić (kupując te same produkty, które widziałam w sklepie stacjonarnym). Przykładowo przewijak z tej samej firmy w sklepie stacjonarnym kosztował niecałe 70zł., a ja ten sam przewijak (nowy, nieużywany) kupiłam za 50zł. na Allegro. Choć czasami zdarzają się promocje w sklepach stacjonarnych lub supermarketach (np. jeśli chodzi o pampersy) i wtedy lepiej jest kupić w sklepie stacjonarnym.

2014-06-03 19:36

Ja w zasadzie większość rzeczy na allegro kupowałam, albo na stronach producenta jeśli mają sklep internetowy.

2014-06-03 18:44

Robię dokładnie tak jak mraczek. Powyżej jakiejś kwoty mają darmową wysyłkę wiec to tez jest na +

2014-06-03 17:44

Ja też kupowałam sporo rzeczy przez allegro ale to wyszukiwałam produktu który mnie interesował i sklep w którym mogłam kupić jak najwięcej rzeczy mnie interesujących bo wtedy mniejsze koszty za przesyłki bo tak to u każdego przesyłke zapłacić to nie wiem czy by się opłaciło.

2014-06-03 17:19

moim zdaniem najlepsze jest allegro, warto też odwiedzać strony z ogłoszeniami np. gumtree

2014-06-03 16:21

Ja polecam https://www.babyssecret.pl dużo przecen i promocji warto zajrzeć