Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

komoda kąpielowa

Data utworzenia : 2014-04-18 00:20 | Ostatni komentarz 2017-10-09 13:32

MonikaKra

5169 Odsłony
20 Komentarze

Hej Dziewczyny, od jakiegoś czasu zastanawiam się gdzie umieścić przewijak (czy na komodzie, czy na łóżeczku - czy może jeszcze zakupić oddzielnie stojący). no i w związku z moimi poszukiwaniami wpadłam też na coś, co nazywa się "komodą kąpielową" i jest niczym innym, jak połączeniem przewijaka z wanienką. testowałyście może coś takiego? z punktu widzenia mojej wanny (która dość nisko jest położna) i ułożenia w niej wanienki, to wydaje mi się czasem, że chyba pęknie mi przy kąpieli malucha kręgosłup, więc może taka komoda kąpielowa to nie jest wcale zły wynalazek? dzięki niej zarówno przewijak, jak i wanienka (z własnym odpływem jest - więc nie trzeba też jej zestawiać/wstawiać non stop pełnej wody) są na wysokości naszych rąk/pasa, więc są wygodne.. z tym, że to dodatkowy "grat" w domu ;) co sądzicie?

2014-04-18 16:21

Wszelkie wynalazki są fajne kiedy kompletujesz i wyszukujesz wyprawki dla maluszka, ale kiedy tak usiadziesz i zaczniesz się zatsanawiać, gdzie postawić łózeczko, wózek dodatkowy przewijak wanienkę kojec i inne jakies maty edukacyjne, to w końcu braknie miejsca w domu na samo urządzenie;) My z przewijaka zrezygnowaliśmy, gdyż nie był nam potrzebny, mała była przewijana na kanapie, jednak zawsze była przewijana na czystym ręczniku wyłożonym pieluszką, majac małe mieszkanie zrezygnowaliśmy również z wanienki ze stojakiem, za stojak posłużyła masywna ława. Dodatkowy argument to koszt, kupilśmy dużą wanienkę a używaliśmy jej tylko do ok9 miesiąca jak mała juz siedziała przeszliśmy do brodzika, więcej miejsca wygodniej i w końcu kręgosłup odpoczął od przenoszenia wanienki z wodą;)

2014-04-18 13:08

Dodatkowy grat. W ogóle przewijak jest zbędny, gwarantuję, że po 4 miesiącu przestaniesz używać, w wanience półroczne dziecko już siedzi i chlapie, więc przenosisz się do wanny dużej, żeby chlapało po łazience.

2014-04-18 10:58

o przewijaku proponuje doczytać tu http://lovi.pl/pl/forum/13/1704/1 jeśli chodzi o sam pomysł tego ` wynalazku ` to fajny ..mi sie podoba , ale zbedny wydatek . Mozna kupic wanienke za grosze , przewijak również ..jak dziecko zacznie smaodzielnie siedziec ta oto komoda pojdzie w odstawke :) ale jeśli lubisz takie rzeczy i nie szkoda Ci pieniedzy to pewnie .. szukałam po necie , porównywałam i ta mi sie chyba spodobała najbardziej (Idea, drewniana komoda kąpielowa z przewijakiem (Brevi) ) oraz takie zwykle - (Primi Sogni Komoda kąpielowa Open Pratic z wysuwaną wanienką DUMBO) ale ceny kosmiczne ..szkoda by mi było .

2014-04-18 00:35

Ja osobiście nie mam takiej komody, stosowałam jedynie przewijak osobno i wanienkę stawiałam sobie na ławie, sa tez odpowiednie stelaże do montowania na wannie wanienki i nie musiałabyś się schylać, albo stelaż do postawienia wanienki juz dość wysoki, a koszt na pewno jest dużo niższy. Mnie najbardziej odpowiadał przewijak osobno, mogłam go wszędzie przenieść. Co do komody prędzej czy później trzeba będzie ją gdzieś schować bo maluch z niej wyrośnie, przewijak mniej miejsca zajmie do schowania. Jeśłi masz duzo miejsca to czemu nie, ale jak dla mnie to za duży wydatek by był. Wolałam wanienke, przewijak, a komody juz takie na lata. Wszystko osobno