Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Sokowirówka

Data utworzenia : 2014-01-26 16:02 | Ostatni komentarz 2021-10-15 18:21

Zuźka

9068 Odsłony
91 Komentarze

Dziewczyny, planuję zakup, zależy mi by była wydajna, tzn. wyciskała sok tak, że z owoca/ warzywa na prawdę mało zostaje pod odwirowaniu, łatwa w utrzymaniu czystości, bez zakamarków, które są trudne w umyciu. Najlepiej w rozsądnej cenie - choć tutaj jeśli coś będzie na prawdę warte nie jest to priorytet. Czy mozecie coś polecić? Czy macie jakieś? Jakie? i jak sie sprawdzają?

2021-10-15 18:21

Dwa razy h. U mnie było ciężko z sokiem z buraka Ci powiem zawsze sobie kupiłam. Wstawiłam do lodówki i się zepsuł no nie mogłam się za nic przemoc do wypicia hsga ake w lodówce musiał być. 

Wolę zdecydiwanie zjeść szpinak 

2021-10-15 16:16

wiem wiem, że każdy reaguje inaczej, ale jednak głównie wszedzie słyszałam, że byle nie buraki 

2021-10-08 21:37

Natalia bo z tą cukrzycą jest tak że to co jednym podnosi cukry drugim już nie. Niektórzy nie mogą jeść nabiału na kolację inni znowu nie mają takich przeciwwskazań. Ja mając cukrzycę piłam od czasu do czasu świeżo wyciskany sok z pomarańczy i nic mi po nim nie było. Wiadomo że owoce w całości są lepsze bo wolniej uwalniają cukry ale jak komuś się bardzo chce soku to z pewnością lepsze to niż kupny w sklepie.

Sok z buraka jest wskazany właśnie przy anemii ale również dla osób chorujących na raka. 

2021-10-07 19:40

Ja tam też pomarańcze na tonę jadłam i piłam, a soczek z buraka z dodatkami pomagał mi w anemii :)

2021-10-07 14:37

Spokojnie można w cukrzycy sok z buraków wisodmo plus odwiedni zbilansowany posiłek. Ja piłam raz z marchewką na początku ciąży,ale to jeszcze nie wiedziałam,że mam cukrzyce więc na tym etapie nawet bym mogła dodać owoce 

2021-10-07 12:03

Ciasto na zimno z pomarańczami i straciatella brzmi nieźle! Dasz przepis? :) 

2021-10-07 11:49

Ja w ciąży nie mogłam pić soku pomarańczowego było mi strasznie nie dobrze 

2021-10-05 14:34

Stanieją akurat jak w ciąży już nie będę i znając życie nie będę mogła patrzec na pomarańcze 

Co do soku z buraków to nawet nie wiedziałam, wręcz raz słyszałam, że można, a raz, że nie można - u mnie w sumie nie było jakieś różnicy w cukrach czy piłam czy nie