Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Piasek kinetyczny

Data utworzenia : 2013-12-14 01:09 | Ostatni komentarz 2019-03-23 20:44

SamantKa

5352 Odsłony
22 Komentarze

Piasek kinetyczny jest to masa plastyczna, która się nie rozsypuje ale może przelewać się przez palce i łatwo się ją formuje. Jest alternatywą dla zabaw w piaskownicy w czasie lata, które można przenieść np. na kuchenny stół. Sprzedawany jest na kilogramy a cena to ok. 50 zł/kg. Co myślicie na temat tej zabawki?

2019-03-23 20:44

Muszę wypróbować tą piankolinę:P Tylko poczekam aż moja niunia troszkę podrośnie:P

2019-03-22 10:09

emmkao piankolina również jest super! :) Myślę, że wszystkie tego rodzaju masy plastyczne są świetne dla dzieci, ponieważ pomagają rozwijać wyobraźnię i wspierają one małą motorykę i kreatywność a przy okazji dają im na prawdę niezłą frajdę :) Piankolinę jak i inne masy można zrobić samemu u siebie w domu wraz z dzieckiem. Podam przepis na piankolinę. Jest on bardzo łatwy a już samo zrobienie jej wraz z dzieckiem będzie świetną zabawą: *1 kg mąki ziemniaczanej * jedno opakowanie pianki do golenia *odrobinę płynu do mycia naczyń najlepiej białego lub bezbarwnego bądź żel pod prysznic Wykonanie: Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy do niej piankę. Wyrabiamy do połączenia się składników. Następnie dzielimy masę na porcję – do każdej (opcjonalnie, jeżeli chcemy mieć różne kolory piankoliny) dodajemy kolorowego barwnikia i odrobinę żelu pod prysznic bądź płynu do mycia naczyń. Ponownie łączymy składniki i tworzymy kule bądź pozostawiamy masę taką jaka jest. Możesz zrobić inne masy plastyczne, fajne przepisy znajdziesz tutaj: http://mamy-mamom.pl/przepisy-masy-plastyczne-zabawy/

2019-03-21 22:13

Ja również uwielbiam piasek kinetyczny, jest taki przyjemny w dotyku, tak zaskakująco delikatny i świetny do robienia babek:)

2019-03-19 21:57

A jakieś opinie o innych masach plastycznych, typu piankolina?

2019-03-19 21:33

Fajna sprawa ale jak dziecko wdepcze i rozniesie na skarpetkach po całym domu to sprzatania masa co prawda syn ładnie sie bawi i nawet długo przy tym posiedzi to pozwalam mu raz w tygodniu bo bym musiała z odkurzaczem ciagle gonic i jak zmiesza kolory to tez nie da sie juz nic zrobić.

2019-03-15 13:05

Moje dziewczyny mają piasek ki etyczny już dosyć długo i jak były młodsze często się bawiły. A teraz zostało im już reszta ale czasem jeszcze się zdarza że się pobawia

2019-03-15 13:04

A od jakiego wieku dziecko faktycznie bawi się tym?

2019-03-15 12:49

Piasek kinetyczny jest świetny :) Moja siostrzenica ma taki kolorowy i raz jak u niej byłam akurat się nim bawiła i przyznam szczerze, że samą mnie wciągnęło w zabawę nim :D świetna sprawa i niezła frajda ;)