Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Kołderka, jasieczek i pościel

Data utworzenia : 2013-09-19 21:48 | Ostatni komentarz 2017-09-13 13:06

Marta1984

13044 Odsłony
101 Komentarze

Kobietki drogie postanowiłam kupić dla synka komplet do spania: kołderkę, podusię no i oczywiście pościel do tego. Zbliża się zima, ja pod kołdrą, a synek pod kocykiem... nie mogę na to już patrzeć. Co mi doradzicie? Czytałam, że antyalergiczna słabo trzyma ciepło ale nie namnażają się w niej roztocza i inne świństwa tak jak w puchowych kołdrach. Pościel chciałabym z kory bo ja taką najbardziej lubię ale jakoś nie widziałam kompletów dziecięcych, może jest zbyt szorstka. ----- Ja mam tradycyjną białą, sama musiałam sobie uszyć, bo chciałam w 100% bawełnianą, którą będę mogła od czasu do czasu wygotować. Jakie pościele wy macie ?? i czy nie uczulają? możecie ją wygotować?

2013-09-20 23:03

Początkowo miałyśmy płaską, ale teraz gdy mała w dzień śpi na kanapie na mojej poduszce kupiliśmy jej puchowa, najlepiej jak by dziecko spało bez poduszki, jednak u nas za sprawą ulań i tak musiała mieć główke wyżej. Co do kołdry dodam, że prałam ją już ze 20 razy i nic się z nia nie dzieje;-) Jesli kupowałabyś przez allegro polecam czytanie dokładnie opisu, ja zamawiałam pościel od sprzedawcy który błędnie zamieścił ogłoszenie mianowicie w kompletach sprzedawał zaś samą kołdrę czego nie doczytałam, aukcja się kończyła to szybko chciałam zamówić i zamówiłam ;) potem żadne reklamacje nie wchodziły w grę, mimo wystawienia przedmiotu w złej kategorii. Wiadomo, ze kosztowała taniej niż w sklepie, ale wolałabym jednak z poduszką wtedy, teraz myslę ze z puchu jest fajniejsza ;) te silikonowe różnie się układają po dłuższym użytkowaniu.

2013-09-20 21:57

Sprawdzałam tą firmę Medical i rzeczywiście opinie mają dobre. Kiedyś były tylko puchowe kołdry, żadnych wypełniaczy z kukurydzy czy silikonu i było dobrze. Jednak widzę, że moje dziecko termoregulację odziedziczyło po swoim tacie i raczej woli chłodek. Jak go nakryję kocami to zaraz karczek się robi lepki. Tak więc chyba postawię na lżejszą antyalergiczną. A poduszeczki macie takie płaściutkie czy normalne? Dzisiaj babka w sklepie pokazywała mi poduszkę z której można samemu wyciągać kulki silikonowe ( bądź dodawać ) żeby była taka grubość jaką chcemy. Kosztowała 9 zł.. to chyba szajs. Zresztą nie wiem, jestem w tym temacie raczkująca.

2013-09-20 09:58

Martuś ja polecam pościel bawełnianą, nie ma co przesadzać z zakupami zmian, chyba ze kupisz wiekszą kołdrę która wystarczy na dłużej;) Pościeli z kory z tego co pamiętam nie prasuje się, wiec stąd pewnie ciezko ją dostać;) Ale jak się uprzesz można kupić duży komplet pościeli i go przeszyć;) Jeśli chodzi o kołdrę my mamy firmy medical, nie kosztowała wcale mało a mała nie chce pod nia spać, kiedy miała uciążliwe bóle brzuszka spowodowane kolką pomogło jej spanie na niej, czyli w zadzie służy jako podkład pod pupę;), przykrywamy ją kocykiem i uwaga! ROŻKIEM niemowlęcym;) mimo iż niedługo skończy dwa latka i jest wysoka jeszcze sie sprawdza rożek którego ni jak sie pozbyć;) ulubione misie tam są i koniec;) Jeśli chodzi o kołdre Medical wydaje mi sie, że nie jest tak wcale ciepła lepiej już sprawdza się kocyk z rożkiem. Poduszkę mieliśmy do pewnego czasu tzw. naleśnika zupełnie płaską sprawdziła sie super w okresie niemowlęcym, teraz kupiliśmy podusie z puchową na której małej śpi się świetnie (zakupiliśmy u producenta poprzez allegro- patrząc w sklepach ceny były wysokie a i poduchy jak by leżały nie wiadomo ile czasu zakurzone)

2013-09-20 09:36

Tak,ja tez polecam flanelkę.Cieplutko pod nią,po praniu jest dalej miła w dotyku,i kolor się nie zmienia pod wpływem prania.Minus to pościele z flaneli są droższe od pozostałych. Także pościele bawełniane,ale takie w 100% są najlepsze.Z wypełnień powinno unikać się pierza i piór-są silnie uczulające.

2013-09-20 09:23

my kupiliśmy pościel flanelową jest bardzo przyjemna w dotyku i nadaje się na zimę do spania bo jest bardzo cieplutka