Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Bluzka a może tunika ciążowa??

Data utworzenia : 2019-03-13 16:26 | Ostatni komentarz 2024-07-27 17:13

Anian-1988

970 Odsłony
24 Komentarze

Jutro wybieram się na małe zakupy i planuję kupić kilka ubrań ciążowych. Ale tak się zastanawiam, czy lepiej kupić bluzkę, czy też tunikę ciążową? Z jednej z strony bluzka ciążową mogę założyć do spodni lub spódnicy, ale za to tuniki mogą zastąpić sukienkę, np. do leginsów:/ A jaki jest Wasz typ? wolicie bluzki a może tuniki ciążowe?

2024-07-27 17:13

Ja tak samo. W pierwszej ciąży zamówiłam chyba z c&a stricte ciążowe ale wszystko takie workowate. Więc na te kilka razy szkoda kupować no i cena robi też swoje. Teraz pokupowalam spodnie w ciuchloandzie a bluzy miałam luzniejsze

2024-07-02 11:35

Ja kupiłam legginsy z H&M w lumpku za grosze, a T-shirty nosiłam męża i też jakoś dałam radę;).. Do tego była zima więc swetry oversize i to była cała moja garderoba;). Ogólnie ubrania ciążowe mi się nie podobają, a kosztują też sporo, więc odpuściłam.

2024-07-01 16:44

Ogólnie nie mam ubrań ciążowych. Po prostu kupuje sukienki takie ,które będę mogła używać również po ciąży. Bluzki rozmiarowo większe , albo odcięte pod biustem gdzie zmieści kj się brzuszek.

2024-06-30 13:44

Ooo tak legginsy  są super, nie krępują ruchów, nie opinają. 

2024-06-30 13:42

Ja jeansy też miałam ale pratycznie nie używałam.. Głównie właśnie legginsy, nie chciało mi się męczyć w jeansach. Ogólnie nie interesowało mnie wtedy jak wyglądam byleby było wygdnie;)

2024-06-28 23:56

Z ubrań typowo ciążowych to najbardziej przydały mi się legginsy. W jeansach było mi niewygodnie mimo tego materiału na brzuchu a w tshirtach ciążowych też jakoś dużo nie chodziłam. Ubierałam po prostu luźniejsze albo elastyczne sukienki i tak mi było najwygodniej. Typowo ciążową sukienkę kupiłam na wesele i ona faktycznie się sprawdziła, ale już raczej nie będę miała okazji jej nigdzie ubrać.

2024-06-12 23:34

Ja sobie raz w pierwszej ciąży kupiłam taką elastyczną dopasowaną, miała być na wesele ale jednak źle mi było w tak oklejajacej ciało. I mi pod koniec ciąży pępek wystawał więc to pod sukienką było widać, denerwowało mnie to. Także sukienka poszła na sprzedaż praktycznie jako nowa bo tylko przymierzałam. A ja poszłam w luźnej, z lekka gumką w pasie i w niej chodzę do dziś :)

Kupiłam też sobie 2 ciążowe z lyocellu na H&M mama bodajże jak dobrze pamiętam. I nadają się również po ciąży :)

2024-06-12 18:29

O właśnie, sukienki też, takie dopasowane, ale z prazkowanego materiału. One się mega naciągają. Talia od 60 do120 cm ;))