Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

telefony komorkowe a dzieci

Data utworzenia : 2017-11-09 19:04 | Ostatni komentarz 2017-12-08 14:15

anita.kot

2150 Odsłony
30 Komentarze

czy Wasze dzieci korzystają z Waszych komórek, komputerów? W jakim wieku można kupić kupić pierwszy własny telefon i czy warto go czymś zabezpieczyć coś a la kontrola rodzicielska?

2017-11-10 17:43

Moim zdaniem najniższa granica wieku na telefon to 7 lat, czyli akurat pokrywa się z pójściem do szkoły. Wcześniej absolutnie nie ma to sensu, aby dziecko miał swój własny telefon. A i tak takiemu dziecku telefon powinien służyć tylko do kontaktu z rodzicami, rodziną. No ale jak wiadomo, nie damy mu starej Nokii, a wszystkie inne telefony niosą za sobą wiele atrakcji. I tak na dobrą sprawę, taki siedmiolatek już i tak opanował wszystkie funkcje korzystając z telefonów rodziców. Mój 3,5 latek już wie co to youtube i układa puzzle na telefonie w chwilach wielkiego, zaznaczam wielkiego kryzysu, typu czekanie na zamówienie w restauracji.

2017-11-10 17:06

Jak dla mnie to rozsadne zeby dziecko dostalo telefon jak pojdzie do szkoly. Zeby miec z nim kontakt.

2017-11-10 16:32

Moj siostrzeniec kupil sobie telefon sam po swojej komuni. I na prosbe siostry zainstalowalam mu pare aplikacji i czasami ona sprawdza gdzie wchodzi. Mysle ze warto w tej kwesti dziecko jednak kontrolowac

2017-11-09 21:03

moje dziewczyny mają jeden tel ojciec do nich dzwoni , no i jak starsza idzie na łajzy wiem gdzie jest , laptopa tez mają w pokoju .mają 6 i 9 lat

2017-11-09 21:00

Moim zdanie dziecko, które uczęszcza już do szkoły podstawowej powinno mieć telefon . Nawet dla naszego spokoju jako rodzica , zawsze możemy zadzwonić i upewnić się czy wszystko jest w porządku . Nie wiem tylko jak na to reagują nauczyciele , czy dzieci w szkole podstawowej mogą nosić telefony komórkowe .

2017-11-09 20:03

W jakim wieku kupić dziecku telefon? Na to pytanie nie ma jednej odpowiedzi. Rozwój dzieci przebiega bardzo indywidualnie i ciężko jednoznacznie określić, jaki wiek jest najlepszy na zakup telefonu komórkowego. Na pewno warto go zabezpieczyc. Dzieci potrafia byc naprawde ciekawskie i predzej czy pozniej trafia tam gdzie nie powinny.