Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zabawy (169 Wątki)

Gry edukacyjne (komputerowe) dla 7 latka - Tak/Nie

Data utworzenia : 2015-02-09 14:33 | Ostatni komentarz 2024-11-12 12:27

Konto usunięte

6458 Odsłony
115 Komentarze

Co myślicie na temat gier komputerowych z tym, że chodzi mi o gry stricte edukacyjne. Znajoma kupiła ostatnio dla swoich dzieci i powiem Wam, ze zrobił ten program na mnie wrażenie jest dopasowany do pory roku, ale również kolejne poziomy rosną stopniowo więc dziecko coraz bardziej musi myśleć jest dużo elementów które potem przydadzą się w życiu jakieś sylwetki ptaków czy flagi. O ile pamięć mnie nie myli to program z serii Lato/Jesień/Zima/Wiosna od Akademia Umysłu JUNIOR fajny też był moment jak gra się wyłącza i program "zleca" dziecku ćwiczenia ruchowe, więc maluchy myślą, że muszą naśladować pajacyka, zeby program znowu zaskoczył i w ten sposób kilka chwil dość intensywnie ruszają się przed ekranem.

2024-11-12 12:27

Myślę że takie gry edukacyjne są jak najbardziej na tak dziecku sporo może się nauczyć,testować cierpliwosc  itp  żadne strzelanki, kopanie , bicie to napewno odpada jeśli chodzi o gry 

2024-10-08 19:15

Takie gry logiczne albo zręczności wówczas z ciekawą fabułą myślę, że są ok. Przyznam szczerze, że przy 5 łatwe raczej jeszcze nie gramy, ale podczas przechodzenia ospy zamówiłam jedną grę dla maluszków na PS4, bo już nam się znudziły zabawy lalkami, w lekarza i wszelkie puzzle itp. 

2024-09-04 12:45

Pewnie zależy wszystko to jakie są to gry komputerowe, jak jakieś strzelanki, to ja też nie podzielam ;/

2024-09-03 15:22

Katarzyna, w ogóle nie podzielam twojego entuzjazmu dla gier komputerowych! Po nich dzieci stają się bardzo irytujące, zbyt aktywne, jestem temu przeciwny i zabraniam im. Niech czytają książki, oglądają filmy na YouTube, ale żadnych gier. 

2024-09-03 15:16 | Post edytowany:2024-09-03 15:28

Witam, temat gier edukacyjnych jest naprawdę ciekawy. Kilka lat temu, kiedy moje dzieci zaczęły interesować się grami komputerowymi, byłem sceptyczny, obawiając się, że to tylko strata czasu. Jednak pewnego dnia zauważyłem, że mój syn rozwiązuje zadania matematyczne w grze zaprojektowanej jako interaktywne zadanie, mimo że nienawidzi matematyki w szkole! To zmieniło moje podejście. Gry pomogły mu rozwinąć logiczne myślenie, koncentrację i wiedzę ogólną. Byłem zaskoczony, gdy nauczył się rozróżniać flagi różnych krajów grając w grę, podczas gdy ja uczyłem go z książek i było to całkowicie bezużyteczne!

Zdałem sobie sprawę, jak ważne jest, aby zwracać uwagę na nowe metody nauczania. Oczywiście staramy się zrównoważyć czas spędzony na graniu w gry z aktywnością fizyczną, więc gry z elementami ruchu, takie jak „pająki”, są świetną opcją.

Nawiasem mówiąc, czasami sam gram w gry online, na przykład na stronie MostBet w Polsce. <a https://mostbetonline.pl/ pomaga mi się zrelaksować i odreagować stres. Zwykle jest to coś w rodzaju gry strategicznej lub zadania, w którym musisz wydostać się z zapadni lub ukryć się przed zombie. Podsumowując, gry edukacyjne są świetne, ale należy z nich korzystać z umiarem.

2024-06-30 13:07

Ja już odwykłam od tv, i podobnie jak Nomike  nie ma nic dla mnie tam, nawet radia nie słucham 

W tv ew jak młoda zasnęła to Barwy szczęścia lecialy, M jak miłość a tak to netflix  

Lubię też ew w ramach Relaksu coś o przyrodzie, ale w sumie przyrodę mam za oknem bo i kosy,  i bażanty,  kuropatwy,  lisy, zające,  ropucha  się trafi ;) 

2024-06-30 13:03

Dziwi mnie, że jeszcze ktoś pokusi się na kradzież telefonu.. Przecież teraz wszystko jest namierzane, rejestrowane.. Rany..

Ogólnie nie mam jakiegoś super telefonu, więc samego aparatu nie byłoby mi szkoda, ale mam tam "wszystko", dokumenty, zdjęcia.. Chyba bym się popłakała gdybym zgubiła/ktoś ukradł..

2024-06-29 21:32

Tak, dobrze że telefon został na miejscu. Jakeidys jak zostawiłam telefon co prawda nie w sklepie, ale na dworze to jak wróciłam po kilku minutach to już go nie było