Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zabawy (169 Wątki)

zabawy w dorosłego

Data utworzenia : 2013-09-07 16:25 | Ostatni komentarz 2021-05-09 14:35

mamabasia

5919 Odsłony
28 Komentarze

czy wasze dzieci lubią was naśladować czy pomagacie im w ty kupując im zabawki takie jak kuchnia albo odkurzacz dla dzieci

2013-09-14 21:55

No proszę, rośnie Ci mała gosposia :) Właśnie w takich sytuacjach trzeba dziecku pozwolić " sobie pomóc" w obowiązkach domowych. Często rodzice przeganiają dziecko bo im przeszkadza, a potem się dziwią, że dorosła panna lub chłopak nic nie robią w domu bo im się nie chce albo mają dwie lewe ręce

2013-09-14 18:49

Marysi ostatnio spodobało się pranie i jak prałam ręcznie, to podała mi miskę, żebym nalała jej wody i chlupała się w niej :) uroczo to wyglądało :D

2013-09-07 23:10

Synek jest jeszcze za mały, tak mi się przynajmniej wydaje bo jedyne co naśladuje to śmieszne minki, kosi łapci i walenie klockiem o klocek itp. Mam jednak ambitny plan aby włączać go poprzez zabawę w obowiązki domowe jak podrośnie. Dzięki temu będzie potem zaradny, samodzielny i na pewno pewniejszy siebie. A i ja będę mieć pomoc zamiast leniuszka pogryzającego cukierki przed telewizorem całe dnie :)

2013-09-07 21:47

W tym wątku dziewczyny piszą jakie zabawki warto kupić, podarować dziecku http://lovi.pl/pl/forum/13/561/1 i widać że kupują zabawki pomagające naśladować dorosłych. Ja również kupuje takie zabawki bo bardzo podobają się mojemu synkowi (uwielbia razem ze mną odkurzać czy zmywać podłogi).