Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Wirus rsv najgorszy dla noworodkow

Data utworzenia : 2017-10-22 15:41 | Ostatni komentarz 2017-11-04 13:57

Monikqa

4093 Odsłony
12 Komentarze

Witam Drogie mamy, niewiem czy słyszałyście o wirusie rsv charakteryzujacym sie zapaleniem oskrzeli i płuc. Moje dziecko zachorowalo na niego majac 2 tyg odrazu trafilismy do szpitala po tyg gdy stan synka sie zaczal pogarszac trafilismy na oiom do szpitala dziecięcego gdzie sym spedzil 2 tyg podpiety do maszyny,ktora za niego oddychala bo nie byl wstanie sam ( obistronne zapalenie pluc z odma a dzień szybciej miał prześwietlenie ktore nic nie wykazalo na tej szybkości rozwoju polega wirus) po kolejnym tyg moglam byc z synem w szpitalu cala dobe na oiom moglismy wejsc 10 min dziennie a do szpitala mielismy 100 km w jedna strone. Syn naszczecie wyzdrowial niema żadnych ubytkow rozwojowych. Dzis jest zywym 21 msc chlopcem z tym ze borykamy sie z ciągłymi infekcjami srednio co 2 msc antybiotyk. Ostatnio zaowazylismy ze strasznie smierdzi mu z ust a o zeby dbamy wiec tonoe to noe to. Z tad pytanie czy te ciagle choroby moga byc nastepstwem rsv a brzydki zapach np migdalkiem

2017-10-22 23:23

Monikqa ale przeszlas duzo z tym synkiem , mogę sobie tylko wyobrazic jaki czulas bol patrzac na wlasnego synka jak cierpii i lezy pod aparatami;( ale najwazneijsze.ze.ten.koszmar w pewnym stopniu juz znikl a synek ma sie dobrze czego życzę..synkowi. A co do zapachu z buzi sa różne przyczyny.moj synek mial tak jdwa razy , eaz hak mial zapalenie.gardla a raz.jak mial.straszenie spuchniete dziaslo az prawie krwawiace, a przyczyn moze byc wiele wiec moze skonsultuj to z pediatra a zapytac zawsze.mozna ttm tym bardziej ze synek mial problemy z plucami i często bral antybiotyk.

2017-10-22 20:00

Oj to skoro to trwa już 2 miesiące to na pewno nie zapalenie jamy ustnej , a byłaś z tym u lekarza ?

2017-10-22 18:43

Tak tylko to trwa juz z 2 mies i myśleliśmy ze zabek sie wyrzyna ale juz wyszedl a zapach sie utrzymuje

2017-10-22 17:08

Monika u mojej 3 letniej siostrzenicy brzydki zapach z ust był pierwszym objawem zapalenia jamy ustnej ,dziewczynka nie zgłaszała żadnych dolegliwości bólowych , my też nic nie zauważyłyśmy w buzi , ale ten zapach nas zaniepokoił , i brak apetytu, po wizycie u lekarza okazało się że jest to wirusowe zapalenie jamy ustnej .