Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Krwiak na dziąsełku a ząbkowania

Data utworzenia : 2017-10-17 20:15 | Ostatni komentarz 2017-11-05 13:06

Beata -0

6892 Odsłony
8 Komentarze

Od dłuższego czasu moja półroczna córka miała opuchnięte kły, więc stwierdziłam, że pewnie one wyjdą córce jako pierwsze u góry. Dzisiaj rano gdy córka uśmiechnęła się to zobaczyłam dużego, opuchniętego siniaka/krwiaka. W pierwszej chwili gorąco mi się zrobiło bo okropnie to wyglądało. W internecie wyczytałam, że może być to spowodowane ząbkowaniem, ale czy na pewno? Czy to normalne podczas ząbkowania? Jechać już do pediatry czy jeszcze poczekać co dalej będzie się działo?

2017-11-05 13:06

Jezeli odczuwasz niepokoj to zawsze mozesz jechac do lekarza po porde. Nie wysmieje Cie, a co najwyzej uspokoi i na przyszlosc bedziesz wiedziala czego sie spodziewac po zabkowaniu. :)

2017-10-25 00:21

Beata ząbkowanie zazwyczaj trochę trwa niestety i ząbek nie pojawia się tak szybko jak byśmy chciały. U nas również nie pojawiły się krwiaki jak do tej pory ale Ty próbuj może używać Dentinoxu albo Camille. Camilla jest homeopatyczna więc nie pomaga każdemu dziecku ale warto spróbować.

2017-10-24 23:47

Beata nie wiem jak to wyglada u Twojej córci ale z opisu ma moze to ci jak mial moj syenk przy zabkowaniu ale prawie na camym dziasle u góry i poszlam odrazu z tym do pediatry bo tez czwsto synek budzil mi sie w nicy nocyi malo co mi jadl a jak zobaczyła to pediatra to byla zdziwiona i mówiła ze okropne ma te dziasla i ze nie dziwi sie mu ze nie chce nic jesc i ze sie budzi i przepisala mi cos na recepte co tym musiałam pedzlowac zabki ale nie pamietam nazwy tego wiem ze tam na ulotce pisało ze to sie pluka ale mowi ze on jest za maly i ze mam gazikiem lub jakims wacikiem namoczyc i tym czyścić dziaselka i wiem ze trzymalam to w lodówce i po paru dniach do tygodnia pomogło nieszczęście..takze skonsultuj to z pediatra.

2017-10-23 07:44

Beata, no niestety ząbek może trochę czasu się przebijać. U nas krwiaków nie było, ale sporo to trwało. Jeśli lekarz nie widzi nic niepokojącego, to pozostaje Ci cierpliwie czekać i przynosić ulgę maluchowi. Dentinox jest naprawdę dobry :)

2017-10-19 18:26

Pani doktor mówiła, że to na zęba i żeby smarować dentinoxem. Wygląda to bez zmian, a zęba na razie nie widać.

2017-10-19 17:59

również polecam pediatrę/ dentystę gdyż może dziecku dokuczać to i będzie trzeba może czymś to smarować by mu ulżeć....dziecko jest jednak małe.

2017-10-18 11:23

W tym artykule masz wzmiankę, że warto sprawdzić u dentysty, ewentualnie pediatry https://lovi.pl/pl/zdrowie-i-rozwoj/776/1/1/7++pyta%C5%84+o+z%C4%85bkowanie+malucha

2017-10-17 22:21

Zobacz jak to będzie wyglądało rano. Jak nie zobaczysz ząbka i nie będzie Ci się to podobało to chociaż zadzwoń do pediatry i zapytaj czy masz z tym przyjechać.