Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

ćwiczenia ortoptyczne, jako terapia zeza

Data utworzenia : 2017-10-16 17:04 | Ostatni komentarz 2017-11-06 15:53

meeg_1984

880 Odsłony
7 Komentarze

Ostatnio zauważyłam, że mój syn delikatnie zezuje. Zapisałam go do lekarza, ale wcześniej poszperałam trochę w internecie i znalazłam informacje dotyczące ćwiczeń ortoptycznych. Ktoś praktykował[url=http://ortoptyka.com.pl/jak-wyglada-operacja-zeza-u-doroslych-a-u-dzieci/] ćwiczenia ortoptyczne [/url]? Może coś doradzić? Potrzebuje waszych doświadczeń związanych z zezem u małych dzieci.

2017-11-06 15:53

okulista na pewno dobierze odpowiednie leczenie. Mój syn w wieku 6 lat miał kontrolną wizytę u okulisty, właściwie powód był zupełnie inny, bo często miewał alergiczne zapalenie spojówek i chciałam to skonsultować i dobrać krople. Na wizycie okazało się że ucieka mu lewe oczko (minimalnie ale jednak) i miał zlecone 6 dniowe wpuszczanie atropiny i badanie w kierunku wady która jednak okazała się niewielka jednak uspokoiło mnie to padanie bo okulistka dokładnie obejrzała dno oka dzięki czemu wykluczyła między innymi siatkówczaka. Syn ma dobrane okulary a kontrola pod koniec listopada, po 3 miesiącach od noszenia okularków :-) O ćwiczeniach nie słyszałam zbyt wiele, wiem jednak że czasami jest zasłaniane jedno oczko jednak myślę że okulista rozwieje wszystkie wątpliwości w tej kwestii :-)

2017-11-06 09:51

Sama na pewno bym nie kombinowała i nie ćwiczyła bez konsultacji z okulista. On określi czy jest to powód do zmartwień czy nie. Nie napisałaś ile ma dziecko a nam jest ciężko cokolwiek Ci doradzić. Jednak przede wszystkim idź do okulisty.

2017-11-05 22:09

Samemu lepiej nic nie ćwiczyć z internetem gdyż zamiast pomóc może wyjść tak że pogorszymy...to że innemu dziecku pomogło nie znaczy że twojemu pomoże. Każde dziecko jest inne i potrzebuje czasem co innego.

Konto usunięte

2017-11-03 14:13

Najlepiej jak oceni to lekarz i to jemu musisz zaufać w sposób leczenia. My tu raczej nie pomożemy bo nie wiemy jakiego zeza na dokładnie dziecko i do kazdego dziecka jest dobierane inne leczenie

2017-10-26 23:22

Na pewno musisz to skonsultowac z okulista ...u mnie kuzunka miala zeza jak byla malutka i kojarze ja jak chodziła z jednym oczkiem zaklejonym a puzniej z drugim...ale nie wiem.jak to bylo bo ja w tedy sie tym.nie interesowlam bo tez bylam dzieckiem.tyle.ze straszym.Teraz ta kuzynka ma 18lat i nie dawno mialam jaks operacje ale nie wiem.jaka bo ona.mieszka za zagranicą A kolezanka ma córke co ma zeza u chodzi córka w okularach ale jak tak dalej to nie wiem...ostatnio wspominała ze idzie do jakis poradni specjalnej co lecza zeza i tam maja zbadac czy musi byc operowana czy nie.Nie wiem co stwierdzili wiem ze ma.duzego tego zeza..ale moze.to nic poważnego moze.ma.poczatki i wystarcza tylko ćwiczenia...wszystko dowiesz sie u okulisty.

2017-10-19 17:57

wizyta u lekarza i konsultacja z nim zapewne najlepsza - zobaczy małego i określi co i jak...mi malutka jak zaczyna zezować to zaraz pstrykam lub powiem hej hej by przestałą..no ale ona malutka to dopiero jej się wzrok stabilizuje, ale wolę już od małego mieć kontrolę he he Daj nać MEG czy byłaś na wizycie i co powiedział lekarz

2017-10-16 22:20

Koleżanki syn sam przestał zezować. Zobaczysz co Ci lekarz powie.