Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Katar u niemowlaka

Data utworzenia : 2017-10-02 17:24 | Ostatni komentarz 2017-11-06 22:40

Paty.55

11229 Odsłony
47 Komentarze

Mamy co polecacie na katar u niemowlaka? Córka ma katarek ja jestem przeziębiona wiec pewnie ode mnie to zalapala, goraczki nie ma , jedynie kicha i ma wydzieline bezbarwna pod noskiem jak leży na brzuszku, daje jej sól fizjologiczna do noska i odciagamy aspiratorem, jutro chce isc do pediatry, czy dajecie jakieś inne krople na katar do noska i czy idziecie odrazu do lekarza? Nie mam doświadczenia w tym temacie niestety

2017-10-02 23:27

U nas na katarek u synka pomaga.woda morska, odciaganie frida, oklepywanie delikatnie placków zeby dziecku katarek nie splywal, masc majerankowa potem jak byl starszy ok. Pul roczku az do dzisiaj 3.5roku pomaga nam inhalacje z doli fizjologicznej...mój synek jak byl mniejszy czesto mial katar ale potem okazało sie ze to tez duzo bylo z powodu alergo bo czasem jego katarek trwal 7dni.. A czasem tylko 2. Na szczęście synek juz chyba z pultorej roku nie chorował...ale teraz taka pogoda zmienna...moze byc roznie a w rodzinie duzo juz chorych..zdrowka dla córeczki.

2017-10-02 22:33

My stosujemy to co dziewczyny, maść aromactiv baby (albo takie plasterki, żeby się lepiej oddychalo, nakleja się jego na ubranko), psikam do noska, maść majerankowa ( tylko z tego co wiem jak dziecko do tego kaszle to się nie powinno smarować, bo to wzmaga kaszel). I możesz powiesić gdzieś na łóżeczku czosnek, bo on ponoć wyciąga katar (ja zawijalam rozbity czosnek w pieluchę tetrowa).

2017-10-02 22:11

Psikaj do noska wodą morską (możesz też kropić po jednej kropelce soli fizjologicznej)i odciągać aspiratorem np Fridą. Możesz też smarować pod noskiem maścią majerankową. Jednak do lekarza idź niech osłucha Malucha i przepisze coś jeszcze. Mojemu małemu kiedyś na katar pediatra poleciła Nasivin soft.

2017-10-02 20:54

my pryskamy wodą morska a teraz kupiłam aromactiv baby od 1 dna życia

2017-10-02 20:46

Ja psikslam Zosi sterimarem i odciagakam aspiratorem Jak pojechałam ja sprawdzić do lekarza to dla nam jeszcze pulneo kropelki żeby jej do gardelka nie schodzili o żeby rozrzedzic wydzielone I katarek fajnie przrszedl

2017-10-02 18:47

dziekuje Gabi za odpowiedz, pojde do lekarza bo chce zeby ja osluchal, czytalam ze taki katarek moze spowodowac zapalenia ucha lub oskrzeli

2017-10-02 18:33

Moja córcia dość niedawno miała katar i ja poszłam z nią do lekarza i pediatra przepisała mi robiony specyfik do noska (krople tylko że takie gęste) maluszka a tak poza tym to disnemar i odciągać katarkiem a i miałam ją smarować aromactiv baby. Bardzo szybko jej przeszło.